Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Táta se synem zachránili pasažéry potápějícího se vozu

Autor: Slávka Červená - 
16. května 2010
05:00

Byl to okamžik. Zákeřný mikrospánek uspal řidiče, který poté v Bohuslavicích na Zlínsku rozrazil se svým favoritem zábradlí a zřítil se do rozvodněného potoka. Auto leželo na střeše a hlavou dolů zůstal pod vodou uvězněn řidič, jeho švagrová a dvě malé děti! Hrozilo, že se všichni každým okamžikem utopí. Ale pak naštěstí přišla záchrana…

Automobil ležel v potoce a voda v kabině stále stoupala. „Byli jsme se synem (22) a jeho kamarádem Martinem Huťkou (30) v autodílně a viděli tu nehodu z okna. Hned jsem vyběhli. Šlo o vteřiny.

Všichni pasažéři už byli pod vodou,“ líčil dramatické okamžiky jeden ze zachránců – místostarosta Libor Buchta (50).

Kabina auta byla naplněná vodou

„Martin vytáhl rozbitým oknem dítě (2 měsíce) ve skořepině. Pak mi podal sedačku s asi dvouletou holčičkou. Potom jsme se snažili auto převrátit, ale nešlo to.

Kabina naplněná vodou byla těžká. Křičel jsem proto na přihlížející, ať jdou pomoci,“ vypráví Libor Buchta starší. Řidič (35) byl zamotaný v bezpečnostních pásech a hlavu měl pod volantem. Byl bezmocný. „Nakonec jsme ho vytáhli a potom i matku dětí,“ dodal.

Stres a myšlenka, jak se dostat ven

„Paní i řidič byli ve velkém šoku. Všichni byli totálně promáčení,“ řekl Nedělnímu Blesku Buchta junior. „Byl jsem v hrozném stresu. Jediná myšlenka byla co nejdříve je dostat ven. Jsem šťastný, že se to podařilo,“ dodal.

V potoce je po celý rok běžně jen několik centimetrů vody. Teď však zapršelo, voda se zvedla, a mohla se tak hned stát smrtelnou pastí…



kara92 ( 7. května 2011 12:33 )

Vždyť mně je jasné, že se to řešilo dřív, ale je velice podezřelé, proč to vyšlo na povrch až teď. Proč ne dřív. Když se byl zeptat u svědků nehody tak se pouze zeptal, kdo panu Buchtovi (myslím, že se tak jmenuje) podával to jedno dítě. Nic víc se neřešilo, pokud vím. A za ty svědky nehody jsou považováni známí a kamarádi pana Buchty a Huťky.. pochybuju, že jestli tam byl někdo kdo je nezná, tak si pamatuje kdo té rodině pomohl... ledaže by jim někdo řekl určité jméno... Nevím jak ostatní, ale já být náhodným svědkem, tak si určitě nepamatuju jak ten zachránce vypadal.. to by mosela být velká náhoda... Takhle je to tvrzení proti tvrzení.

zuzulin ( 3. května 2011 18:17 )

Ano, sanitku mohlo volat více lidí. Ale to, že se to neřešilo dřív, je blbost. Ono se to řešilo, ale ven se to dostalo až teď. Nikdo mu tu cenu nezávidí, ať si ji klidně nechá, ale takové kecy co tam mlel. To je stupidita. Sám se k nim přiznal, když si byl stěžovat u svědků nehody. A to o těch dětech vypověděli i svědci nehody. Tak nevím, kde jste vzala tyto informace. První si zjistěte fakta a pak pište.

kara92 ( 3. května 2011 14:45 )

Jde vidět, že neznáte novináře. Sama vím, že pan Šimek řekl něco jiného a novináři to zase napsali jinak. Novinářům nemůžete věřit. Příklad toho je že pan Šimek řekl, že to auto jelo naproti a později v některých novinách bylo napsané, že ho viděl v zrcátko. Na to oceněni mohl být nominován téměř kdokoliv kdo tam pomáhal - Vás akorát žere že nikoho nenapadlo tam nominovat někoho jiného. Teď už máte smůlu. Mimochodem pokud se někdo domnívá, že dostal peníze, tak se mýlíte. Kromě toho nechápu proč se to nezačalo řešit už po Ceně Salvatora nebo během ní, ale až teď když mu podal ruku prezident. Nj závist je závist. A nechápu jak když se pan Šimek ptal kdo "někomu" podal jedno z těch dětí, nechápu jak ten někdo dokáže lhát do očí. A jen na závěr předtím jak ste psala, že sanitku volal ondra nebo kdo, asi jste nepochopila že sanitku mohlo volat víc lidí .. chce to jen trošku přemýšlet

zuzulin ( 3. května 2011 14:25 )

A myslíte si, že ty, co vytáhli ty děti z auta to nenakrklo, když pan Šimek dostal ocenění SÁM a dokonce až od prezidenta a pokaždé v novinách měl vymyšlený jiný příběh? Například na tyto zmíněné hochy musel volat, aby mu vůbec šli pomoct, že se jen dívali, nebo jednou ty děti plavaly v potoce, podruhé zas ne, bylo tam jen jedno. Jednou zase jel kolem auta v potoce, podruhé auto sjelo do potoka přímo před ním. V jednom článku tvrdil, že se to stalo v březnu, přitom se to celé odehrálo v květnu. Tak se pak nedivte. A pokud vím, tak zachránění lidé došli poděkovat do servisu.

kara92 ( 27. dubna 2011 17:15 )

Divíte se že je to nakrklo že o nich nikdo nepsal když byl tenhle článek pojatý jako kdyby ty lidi zachránili jenom "táta se synem". Kromě toho vím, že ani jeden z nich nebyl u toho auta první a právě šlo o ty první sekundy na záchranu, to zapomněli říct, že ten první kdo udělal ten důležitý krok byl někdo jiný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání