Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otakar Motejl (†77): 200 tisíc cigaret a pak..

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map - 
14. května 2010
06:00

Není Motejla bez kouře, tak se dalo poopravit známé rčení. Ti, kdo ho měli rádi, na to poukazovali zvlášť poté, co Otakara Motejla (†77) minulý týden zradilo srdce. Nedal si říct. Slušnou zásobičku cigaret měl vždy při sobě, a když mu náhodou cigarety došly, založil ho nějaký bývalý disident v důležité vládní funkci. Vraceli mu tak dluh z dob, kdy jim cigára nosil do vězení.

Své vášně se Motejl nehodlal vzdát, ani když se ucházel o post prezidenta. Musel čelit otázce, zda to není riskantní v jeho věku a při tolika cigaretách. „Riskantní by to nebylo, protože se v tomto okamžiku cítím v dobré formě, cigarety mi chutnají, plicní nález mám zatím čistý,“ ujišťoval. A pak se zemanovskou ironií dodal, kdo že pak bude zachraňovat rozpočet, až „my kuřáci sekneme s cigaretama“.

A kolik vlastně Motejl cigaret vykouřil? „Nevím, nepočítám to,“ odbýval dotěry. Jednou ale přece jen začal počítat. To když si přečetl, že 150 000 cigaret za život je hranice přežití. Násobením se dobral k číslu 200 000, a to ještě zdaleka nebyl u konce. Tak počítat přestal…

Nebyly to jediné hříchy, které Motejl přiznával: „Jsem krajně neukázněný, nejraději mám deset centimetrů točeného salámu a rohlík. Večer si naliju štamprle a klesnu vysílením.“ Snad i proto byl tak oblíbený, že si na nic nehrál.

anelam ( 14. května 2010 15:15 )

no jo ale já se ptala na Motejla a ten tam nepracuje

anelam ( 14. května 2010 11:00 )

sakra já tak činím také ale všude mně chtějí pokutovat a vyhazovat

sakra ( 14. května 2010 09:49 )

Pan Motejl si s tím hlavu nelámal. Kouřil prostě téměř všude a tím mi byl sympatický, na nic si nehrál a nepřetvařoval se.

anelam ( 14. května 2010 09:21 )

kde ty cigarety poslední roky kouřil?Když je zákaz na všech pracovištích?i na chodbách atd

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa