Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

MegaBleskovka začíná: Můžete 5 milionů korun!

Je skvělé, že jsem auto vyhrála. Na nové bych neušetřila. A kdo s ním jezdí? Jen já!
Je skvělé, že jsem auto vyhrála. Na nové bych neušetřila. A kdo s ním jezdí? Jen já!  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: rum, tch - 
13. května 2010
09:17

V pátek začínáme! Startuje megaBleskovka, soutěž, ve které můžete vyhrát ceny za 5 milionů korun! Ve hře jsou kromě jiného dva zájezdy, dvě nová auta Škoda Octavia a také hotovost milion korun!

A že se vyplatí hrát, potvrzují i čtenáři Blesku, kteří si v loňské megaBleskovce vysoutěžili zbrusu nové vozy! Jak jim auta slouží?

Vyhrála káčko a bude soutěžit i teď

Půl roku jezdí Marie Karnetová (58) z Příbramska s Fordem Ka, který vyhrála v megaBleskovce. Auto šlape jako hodinky a čtenářka Blesku rozhodně zkusí štěstí i v dalším kole megaBleskovky, které právě startuje.

Marie Karnetová vyhrála v 1. kole poslední megaBleskovky dokonce dvakrát. Nejprve správně odpověděla na soutěžní otázku, a protože nebyla sama, musela si káčko vybojovat ve vědomostním kvízu.

„S autem jsem moc spokojená. Jezdím s ním jen já a nejčastěji k bratrovi nebo na nákupy,“ pochvalovala si po půl roce provozu čtenářka Marie, která je už v důchodu, a dodala: „Líbí se mi zelená barva, která je pěkně viditelná. Nikdo mě nepřehlédne.“

Sousedi jí prý výhru přáli. „Autíčko jsem už potřebovala nové, do té doby jsem jezdila starým fiatem. Kdybych nevyhrála v Blesku, těžko bych si na nové ušetřila,“ svěřila se Marie Karnetová, která čte Blesk pravidelně každý den.

Štěstí proto bude pokoušet i v právě startující další megaBleskovce. „Potřebovala bych ještě vyhrát nějaké ty koruny na benzin,“ dodala s úsměvem.

Nevěřili, ale usmálo se na ně štěstí

I rodina Marcely Konečné (45) z Jistebníku má díky megaBleskovce nového člena domácnosti. Jmenuje se Bobík a spokojeně si vrní v garáži. Paní Konečná si zprvu nedělala žádnou naději, že ho v soutěži Blesku získá. O to byla výhra sladší.

„Jakmile jsem ho poprvé spatřila, hned jsem věděla, že mu budeme říkat Bobík,“ prohlásila na adresu vyhraného auta paní Marcela. Bobík jí vytrhl trn z paty. Nebýt jeho, cestování z vesničky by bylo velmi komplikované. „Jedno auto jsme už sice měli, ale manžel jím jezdí do zaměstnání na dvanáctihodinové směny. Když byl v práci, neměla jsem se jak dostat z domu,“ svěřila se loňská výherkyně.

Vyhrané auto dostalo jméno Bobík a pro Marcelu Konečnou je neocenitelným pomocníkem Vyhrané auto dostalo jméno Bobík a pro Marcelu Konečnou je neocenitelným pomocníkem | Pavel Čempěl

Rodina nejprve přistupovala k megaBleskovce spíše skepticky. Hrála ji pro zábavu a říkala si, že se stěží usměje štěstí na někoho z vesnice na severu Moravy. A přece. „Byl to šok. Přišla na mobil zpráva, že mám být ve čtvrtek v Praze,“ prozradila hráčka z Jistebníku. Ač to bylo narychlo, všechno muselo stranou a paní Marcela vyrazila počátkem prosince pro výhru. Do smrti na ni určitě nezapomene. Vždyť komu se kdy poštěstí, aby si domů na Mikuláše přivezl nové autíčko.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi