Máte nějaké oblíbené místo v Česku, kam se ráda vracíte? (milda) 
Díky za otázku, jsou to Vysočinské vrchy - Javořice, Růžená, Velkej Pařezák a hlavně jižní stranu Javořice nad Světlou. vysoké místo jižního nadhledu. To mi vždycky dodá chybějící energii. Děkuji všem za položené otázky a těším se zase někdy příště - a 28. přijďtě všichni k volbám! Chcete změnu? Volte ženu! Jana Hybášková
Jak se Vám spolupracovalo v EP se Z. Roithovou a přípdně s dalšími europoslanci za lidovou stranu? (míša) 
Zuzana je úžasně pracovitá, strašně pilná a stejně jako já bere všechno strašně moc vážně. Na můj vkus je někdy trochu moc upovídaná. Já žiju ještě daleko víc ve stresu a rychleji než ona. Proto ale je Zuzana v mnoha svých projektech tak strašně moc úspěšná.
V neděli jsem Vás potkala ve Stromovce. Děkuji za květiny. Jaké máte reakce při setkávání s voliči? (Zdena) 
Moc bych si přála, aby EDS a KDU měly daleko víc peněz do kampaně. V neděli jsme se shodli, že bychom za ně všechny místo bilboardů nakoupili kytky. Musím říct, že rozdávat květiny překvapeným maminkám je opravdu strašně krásný pocit, který jinak politici v kampaních moc nezažívají.
Jano, lze pri Vasi vytizenosti trochu i "zit"? Co Vase hoby? Volny cas? Mate nejaky a jak a kde ho travite?  ( Daniela) 
Mám jedno dobré řešení jak dostat muže do krásné upravené přírody na čtyřhodinovou procházku. Jmenuje se golf. Je jenom trochu škoda, že já jsem na ty míčové hry nikd ymoc nebyla...
Máte čas zajít si s rodinou do divadla či na koncert? Jaká muzika je Vám blízká? (Miki) 
K muzice jsem už nahoře odpovídala. Ještě bych dodala Erika Truffaze, Pogues, Robertu Gambarini...
Dobrý den, paní Hybášková. Moc mě mrzí, že žena Vašich kvalit nezastupuje náš stát i nadáke v Evropském parlamentu. Doufám, že ve volbách do PS PČR uspějete. Jak Vám fandí rodina? Dagmar Gregorová (Vaše jméno) 
Rodina to ještě snáší. Pravda, psovi dlužím hodně procházek.
Dobrý den, co říkáte poznámkám a komentářům, že vypadáte a vystupujete jako muž? Je to příprava na testosteronové bitvy v české politice? (Plachtová) 
Teď trochu poučka: dynamické chování systému se změní, když kritická masa dosáhne 30%. Ženy se začnou v české politice chovat jako ženské, až jich tam bude 30%. Do té doby se chovají i ony jako strážkyně brány, jako individuální, osamocené reprezentatky. to je samozřejmě špatně. Proto je prostě potřeba, aby v české politice nastal normální stav a bylo v ní dost žen.
Jak se dívá na vaši kandidaturu Váš manžel Ivan Gabal, podporuje Vás v kampani? (Karel) 
Já bych si moc přála, aby můj muž Ivan Gabal byl za EDS na podzimní kandidátce do pražských voleb.
Paní Hybášková, můžete prozranit něco o své rodině? (Jana) 
Všechno najdete na www.hybaskova.cz, moje starší dcera chce dělat politiku, nenávidí matematiku, studuje gymnázium a prodává kytky na Václaváku. Jinak je kozoroh, což je také můj muž, takže 24 hodin denně musím koukat na to, jak se dva kozorozi trkají. Aby to nebylo jednoduché, tak moje mladší dcera je beran. Opravdový. dělá atletiku, je úplně stejná jako já. Ze všeho nejvíc všechny milujeme našeho čtyřicetikilového bílého zlatého retrívra Humphrey Bogarta.
Co jste si přinesla ze svého působení v arabském světě. Pro ženu je to přesi jen zvláštění zkušenost. Dá se něco z toho u nás využít? (čtenářka) 
Muži v Saudské Arábii si myslí, že žena není biologicky připravena řídit automobil. Muži v Kuvajtu si myslí, že politická a společenská funkce nemůže existovat v ženském rodě. Stejně tak si bohužel mnoho arabských politiků myslí, že peníze vznikají jenom z kšeftu nebo korupce. Následky takového myšlení jsou docela dobře viditelné odstrašující příklady. Když se tímto pohledem podíváte na české politiky, máte najednou nový rozměr.
Jste feministika? (Vladimir) 
A to je co?
Dobrý den, jak jste zvládala starat se o rodinu a zároveň být velvyslankyní a političkou? (Pavel) 
Ono se to dobře doplňuje, když sedíte hodiny za počítačem, tak je náhodou docela příjemné jít vařit domů dobrou večeři. A když sedíte hodiny na schůzích, tak je úžasný si vzít děti a psa a jít do lesa. Nebudete tomu věřit, ale pro profesionální ženy je domácnost tím zdaleka nejlepším relaxem. Rozhodně lepším než pláže nebo masáže.
Dobrý den, mě by zajímalo, na co z EP a Bruselu nejvíc vzpomínáte? A na co se v českém parlamentu nejvíc těšíte? Díky za ocpověď. (Brusle) 
Na pocit úspěchu, když se podařilo schválit protikomunistickou rezoluci. A taky na to, když jsme s pár poslanci letěli poprvé do Iráku ne na pozvání okupačních vojsk, ale iráckého parlamentu. Jednat jako evropská poslankyně v nově zvoleném, demokratickém iráckem parlamentu, to pro mě byl velký splněný sen, velké zadostiučinění. Ať je to jak je to dokázali jsme to, Irák je dnes demokratickou zemí.
Za měsíc a půl oslavíme narozeniny (zase), tak kdybych zapomněla napsat, přeji předem vše nej... Pavla (Pavla) 
No, díky, bude mi pětačtyřicet...
Co by jste poradila mladym lidem, kteri sou z politiky zmateny a tak nejak nevi komu verit, jak by se meli k volbam postavit? (Petr) 
Já vím že nová generace je zvyklá na strašně rychlou informaci a první dojem, moc nejde do hloubky, dlouhé čtení a víc než první plán ji moc nezajímá a ani na to nemá čas. Politika ale nejsou jen flash zprávy ani showbusiness ani černá kronika. Přece jenom je to rozhodnutí o tom kdo bude řídit naši zemi, naše zdravotnictví, náš bilionový dluh. Mladí by se proto neměli vzdávat práva rozhodovat o vážných věcech. Proto by se měli aspoň trošku zamyslet nad tím, kde se hlavně berou penize na kampaně, kdo financuje politické strany a kolik taková kampaň stojí. Touto první úvahou myslím vyřadí už hodně politických stran. Pak by se měli zamyslet nad tím, zda sliby politiků jsou či nejsou splnitelné. O tom kdo utrácí víc, než může vydělat. A to poslední - dneska politika strašně moc ovlivňuje životní prostředí a zdraví. Myslím že mladí by měli volit ty, kteří nezničí prostředí ve kterém budou žít další dekády. Rozhodně by ale neměli naletět šmírákům pro které je politika jenom prostorem pro přelévání špinavých peněz, Ať je to jak je to, přidaná hodnota v naší zemi vzniká jen a jen prací zaměstnanců a manažerů a ne tunelováním.
Kdy jste byla naposledy u zpovědi? (Kamil) 
A proč se ptáte? Kdy jste byl vy?
Jste katolička? (marta) 
Pokřtěná v Notre-Dame d'Afrique v Alžíru. Jenom škoda, že se asi ještě za svého života do toho chrámu nedostanu, leží totiž uvnitř fundamentalistické čtvrti Kasba.
Bijete manžela? (Anička) 
Víte, nemohla bych dělat nic z toho co dělám, kdybych neměla doma mého muže. Je to možná jeho profeisonální postižení sociologa, ze kterého vychází jeho přesvědčení o tom, že ženám patří v 21: století podobná role a podobný prostor jako mužům. Proto se celý život dělíme úplně přesně o obojí - o domácnost, děti, zahradu, přestavby, auta na jedné straně, politiku, kariéru, velvyslancování, Blízký východ, průzkumy veřejného mínění na druhé straně.
Politik i politička by měli znát nebo umět i představit své voliče. Na koho byste se ráda vy obracela, které voliče byste chtěla mít na své straně, a které naopak myslíte, že nemůžete získat. Budu zvědavý na vaši odpověď. (Milan Diviš) 
Našimi voliči a voličkami jsou všichni ti, kteří chtějí, aby se konečně v naší zemi žilo jako v Evropě. Kteří se nestydí říct "Jsme Evropané", a kteří vědí, že tato země mnoho desetiletí hrůz strašně chtěla v Evropě být. A tou Evropou se myslí fungující severozápadní Evropa a ne jihovýchodní nepořádek někde mezi Makedonií a Řeckem. Proto jsou mí voliči pracovití a slušní lidé, kteří aktivně dřou na tom, aby v naší zemi byl řád a pořádek, aby jí svojí prací, ať už jako zaměstnanci anebo svými rozhodnutími jako manažeři alídří udrželi v západní demokracii jako zemi s jasným účetníctvím, bez korupce a beze šmé. Mými voliči určitě nejsou ti, kteří věří jenom na peníze za každou cenu, a kteří je získávájí víc než si myslíte. A ani ti, kteří se spoléhají, že stát je tady jenom pro to, aby jim ty peníze poskytl. Lidem kteří dělají velký špinavý byznys určitě neimponuju. Ti se mě bojí.
Paní Hybášková, velice Vám fandím a mám dotaz: Bude koalice s křesťanskými demokraty případně s dalšími středovými stranami s pokračovat i v podzimních komunálních volbách?  (Miroslava Mencová) 
Děkuji, děláme maximum pro to, abychom ještě před parlamentními volbami podepsali základ společné dohody pro změnu pro Prahu a to nejenom s KDU, ale také s SNK-ED a když pánbů dá i se Zelenými. O pRahu nám strašně moc jde, opravdu bychom chtěli vytvořit velkou společnou sílu pro to, abychom vyčistili pražský magistrát.
Politická turistka Jana Hybášková vystřídala za svou karieru několik politických strán , každá politická strana do které vlezla se potopila a brzy nato se objevila v jiné straně ! Jednu dobu dokonce pobývala v Americe , kde do ní vrchem spodem vlévali americké postoje , které potom tady propagovala !Paní Hybášková nic jiného neumí jenom papouškovat názory svých chlebodárců ,proto se drží v politice zuby nehty , jinak se neuživý ! Chtěl by se zeptat paní Hybáškové jestli chce taky potopit KDH , do této strany se dostala za podivných okolností , nikto ji tam nechtěl , ale předseda Cyril Svoboda ji prosadil proti všem !  (Jan Pokorný) 
První politickou stranou do které jsem vstoupila byli Evropští demokraté. Jsem ráda, že dnes mohu být předsedkyní Evropské demokratické strany. Evropská demokracie je pro mě klíčem.
Ahoj proč zrovna KDU-ČSL (jjjj) 
Teď jsem to právě odpověděla!
Vážená paní Hybášková, volila jsem vás do Evropského parlamentu a mrzelo mne, že jste se nedostala. Teď malinko váhám, protože mi není moc jasná vaše spolupráce s KDU. Proč jste si vybrali právě KDU, vždyť vy neděláte moc katolický dojem?  (Jana Smíšková) 
No vždyť také KDU není "katolická strana". V EP, kam jste mě volila jsem byla také členkou klubu evropských lidovců. Proto úplně přirozeně jsem z evropského prostředí přešla do spolupráce s KDU. Mým vzorem, a snažím se tím směrem ovlivnit i KDU je jednoznačně CDU. O CDU přece nikdo neříká, že to je "katolická strana". V lidoveckém klubu jsem přišla na to, že liberalismus je pěkná věc, když je co liberalizovat. Úspěšné modely liberalismus, americký, britský, vznikly v nepopiratelně křesťanském prostředí, to si nikdo neuvědomuje. Ćeský "liberalismus" je hlavně odmítnutím centralismu a bolševismu. Ale protože je jenom otevřením svobody bez základu, bez fundamentu, vede k tomu, že se smí všechno - krást i lhát. Proto jsem v EP přišla na to, že to co je potřeba v postkomunistickém marasmu je právě obnovit ten základ. A tím kulturně a historicky pro střední Evropu jsou křesťanské hodnoty. Tím nemyslím jenom venkovský katolicismus.
Dobrý den, paní Hybášková, kdo je Vaším životním vzorem? (Kedlubna) 
V politice asi Angela Merkelová, umí to co já až tak neumím - být pokorná, vyjednávající a strašně trpělivá.
Paní Hybášková, nosíte ráda sukně? A nevrátíte se někdy zpátky k blonďatým vlasům? Myslím, že Vám to v nich slušelo. Děkuji! (kučinka) 
Ne, sukně nenosím ráda. Jsem strašně neposedný a pobíhavý člověk. Nevydržím na jednom místě. A to se v sukni dělá těžko. Blondýnkou jsem byla tak trochu kvůli vojákům, armádě. To teď myslím nehrozí. I když vidíte, měla bych se zamyslet nad tím, jaká barva by se hodila do českého parlamentu!
Pní Hybášková, pokud budete zvolena, co plánujete dělat, čemu se budete věnovat. A ještě jednu otázkou, jak se vám líbí v české politice, není to pro vás příliš velký šok po Evropském parlamentu? Děkuji za odpovědi. (pražák) 
To teď neřeším. Teď řeším to, jak udělat silný mandát. Je to šok. V EP nemá žádný klub většinu. Proto jsou všichni poslanci automaticky zvyklí že se politika dělá dohodou, shodou a konsensem. Že nejde nic prorvat jenom jako vlastní zájem. Na všem musíte najít i zájem těch druhých - jinak vám to prostě neodhlasují. Proto bych chtěla do českého parlamentu přinést opak toho co tam je. Konec konfrontace, pokus o kulturu vyjednávání, dialogu a shody.
Dobrý den paní Hybášková, jsem moc ráda, že na prvním místě koaliční kandidátky s KDU-ČSL je žena. Máte nějakou vizi jak podpořit i další ženy, abyste se v Parlamentu necítila do budoucna osamělá? (Monika Pálková) 
Děkuju, všichni si myslí že jsem pro kvóty, není to tak docela pravda. V Česku (Moravě a Slezsku) by mnohem větší vliv měly peníze. Kdyby třeba politická strana která do parlamentu pivede víc žen dostala za jejich mandáty přidáno, anebo naopak, když to neudělá o část peněz by přišla, hned by se všichni vrhli na to přivést do parlamentu víc žen. Já vím že to je obchodní přístup, ale bez nějakého DOČASNÉHO pomocného opatření se u nás asi neobejdeme a nejde jenom o dobré příklady. Prostě je to tak, že je 50% lidí reprezentováno 83% poslanců a druhých 50% lidí (žen) jenom 17%... To přece není možné. Navíc ženy skoro vůbec nejsou tam, kde se rozhoduje o penězích. Vypadá to, jakoby si čeští muži mysleli, že žena není biologicky připravena rozhodovat o penězích :-)
Netvař sa na mňa ako citrón (linda) 
Ale vždyť tu pan fotograf ještě ani nebyl :-)
Jsou dle vašeho názoru Věci Veřejné nebo Keci Veřejné ? Kolik si toho nakrad John . Budete taky krást ? (Jan Vlk vlčák) 
Je to horší než Kecy. Jsou to Lži Veřejné. Nejde o pana Johna - před ním přemlouvali i mne. On je chudák zase jednou ve svém životě jen figurkou ve hře těch, kteří přes jeho hlavu šíbují docela slušné peníze. Kolik jich zbývá jemu to není podstatné. Strašný je, že nová generace vyrostla na netu a showbizu, je jimi okouzlená a neumí si spočítat kolik taková kampaň v reálu stojí. Kampaň VV musí být za mnoho desítek milionů. Kde na ně vzali? Z kapes mladých lídrů v krajích? Z občanských nebo členských příspěvků? Děsí mě, že mladí, už vyrostlí v kapitalismu neumí počítat ani do pěti.
zdar teta jak je (linda) 
Dobře, teta...
Co uděláte s komunisty v politice a veřejném životě? (JŠ) 
Jedna z věcí v životě, které se mi podařilo dosáhnout, a na kterou jsem opravdu pyšná je, že jsem sjednala to, že Evropský parlament odsoudil komunismus jako zločin proti lidskosti, uznal že fašismus, nacismus a komunismus jsou ve svých příčinách a důsledcích srovnatelné. Budu se snažit o to, aby stejné rozhodnutí přijal i český parlament. Jestli vás zajímá víc, jsem autorkou www.praguedeclaration.org.
Proč jdete do Blesku? Čtete ho?  (Vaše jméno) 
A proč bych nešla? Děkuji Blesku za to, že narozdíl od nečestně ovlivněných veřejnoprávních médií mi dává úžasný prostor pro komunikaci s vámi. Vážím si toho.
S kým ano a s kým ne (ve vládě i v životě)?  (Evelyn) 
Nikdy s komunisty. I proto dělám maximum pro podporu KDU, aby nevznikla varianta ČSSD s podporou komunistů... S kým ne v životě - v životě se bojím těch, kteří mne mohou podvést, teda těch, co lžou a kradou.
Rock, pop nebo country?! (Vaše jméno) 
Jednoznačně hard-rock a nu jazz! Led Zeppelin, Massive Attack, Café St. Germain...
Proč jdete s lidovci a ne s liberálními strnami? Vždyť takhle nikoho nezajímáte! (Jaryn) 
Co myslíte liberálními stranami?! Ty které jsou tak svobodné, že si můžou dovolit lhát a krást? Nemohla bych se podívat do zrcadla, kdbych věděla, že moje kampaň je založená na špinavých penězích a lži. Mám před sebou ještě možná 20 let života v politice, já si je přece teď nezničím!
Ve všech posledních průzkumech mají mnohem větší šanci než lidovci Věci veřejné. Co vám říká jejich program? Co si myslíte o Radku Johnovi? Nebyla byste rači na jejich kandidátce? (Pražan) 
Včerejší průzkum Medianu dává KDU přes 7%, stejně jako VV.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co vás přivedlo k tomu věnovat se politice? Přeci jen to není zrovna ženské povolání.. děkuji za odpověd (Hana) 
DO politiky mě přivedl policajt, který mě praštil do zad na Národní třídě v listopadu 1989. Byl to hlavně vztek že si někdo v mém hlávním městě může dovolit mě seřezat, co mě nastartovalo. Když naše generace šla na ministerstvo zahraničních věcí, byl to politický krok. Dostali jsme šanci posunout naši zemi na západ a myslím, že jsme ji docela využili. Dneska, po 20 letech je potřeba ten Západ, Evropu, přinést také k nám domů do českého parlamentu. Považuji to za svoji povinnost, bez ohledu na to, jestli jsem žena. Mnoho žen do vrcholové politiky nechce a já jim velmi dobře rozumím, i pro mne je to tvrdší, než jsem si myslela.
Nevadí vám na lidovcích jejich vztah k sexu? Co vy a sex? (Pepa z Vysočan) 
Copak mají lidovci nějaký zvláštní vztah k sexu? Zpravidla mají velké rodiny... A mě to nevadí!
Dobrý den, myslite si ze se v Praze dostanete do Snemovny? Lidovci tu preci nemeli 5%? (Petr) 
Dobrý den a děkuji všem za položené otázky. Pokusím se na všechny odpovědět co nejlépe. K vaší otázce - kdybych o tom nebyla převědčena, ž se v Praze dostanu do poslanecké sněmovny, tak bych nekandidovala. Podle včerejšího průzkumu Medianu mají KDU a EDS v Praze společně 7%.