Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ČSSD zaplatila studentům, aby bučeli na odpůrce?

Podle Českého rozhlasu organizoval "brigádníky" Paroubkův severočeský spojenec Petr Benda
Podle Českého rozhlasu organizoval "brigádníky" Paroubkův severočeský spojenec Petr Benda  (Autor: Helena Lacinová, Jiří Hadač)
Autor: jos, ČTK, pes - 
7. května 2010
11:10

Najala si ČSSD publikum, které při čtvrteční převolební debatě Českého rozhlasu v Ústí nad Labem za 300 Kč tleskalo krajskému lídrovi kandidátky ČSSD a šéfovi strany Jiřímu Paroubkovi a bučelo na protivníky? Paroubek nařčení odmítl.

"Přišla smska, že můžu dělat publikum v Národním domě. Neřekli vůbec, co to má být, ale že za to dostanu tři stovky a že to bude asi od dvou do šesti," řekla nezletilá dívka. Český rozhlas má k dispozici i SMS zprávu, prostřednictvím které byla část publika do ústeckého Národního domu sezvána. Stojí v ní, kde a u koho se mají zájemci hlásit a že za účast při natáčení diskuse dostanou 300 korun.

Do sálu ústeckého Národního domu přišel na to konto nezvyklý počet příznivců ČSSD. Musela se kvůli nim zvyšovat kapacita sálu a atmosféra byla velmi bouřlivá. Projevy Petra Gandaloviče z ODS a dalších politických rivalů během celé předvolební debaty provázelo nesouhlasné bučení, uvedl rozhlas. Paroubkovi naopak publikum nadšeně tleskalo.

Řídil je Petr Benda

Podle ČRo bylo zřejmé, že příznivce ČSSD v sále řídilo několik mužů, kteří lidem gesty napovídali, jaké emoce mají dát najevo - kdy tleskat a kdy naopak pískat, bučet a pokřikovat. Několikrát rozdával tyto pokyny i kandidát ČSSD a Paroubkův asistent Petr Benda.

"Byli tam páni, kteří jednoznačně dávali najevo: teď tleskejte, teď bučte. A vůbec nezáleželo na tom, co ten lídr řekne, jde jenom o to, za jakou stranu tam je a jak vypadá," řekl další komparzista, který odměnu 300 korun dostal hned po debatě.

"Věděli jsme, že se máme dostavit za paní Horáčkovou. ... Tak jsme za ní přišli a byly tam různé čachry, protože všichni už tušili, že to asi nebude v pořádku a že ti lidé nefandili pro nic za nic. Pak jsme šli za ní do dodávky a ona nám tak jako potajmu předala peníze. Tři stovky za každého," řekl Českému rozhlasu další z "brigádníků".

Paroubek: To dělá možná ODS, my ne

Paroubek po skončení diskuse jednoznačně odmítl, že by jeho lidé najali placené fanoušky. "Modrý tým si možná nějak platí, tak možná z toho pánové vycházejí, že si někdo něco platí. To skutečně v sociální demokracii není. Ti lidé přišli spontánně, jsou trochu rozhořčeni po těch předchozích událostech," řekl šéf ČSSD s odkazem na bouřlivé události, které v posledních dnech provázejí předvolební mítinky strany.

Ve středu na volební akci v Brně zaútočil na místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku opilý muž, v noci na čtvrtek někdo zapálil předvolební stánek strany v Plzni. Sociální demokraté proto oznámili, že zruší některé velké mítinky na náměstích. Paroubek kvůli agresivitě zároveň zkritizoval média i konkurenční ODS.

bara ( 13. května 2010 23:40 )

dovolte, abych se zasmála...ani ČSSD, ani ODS, ani KSČ nejsou strany, kde by se nenapáchalo nějaké větší či menší svinstvo.- A vy mluvíte o "slušnosti?" Zahrnujete do té slušnosti jen stranu jako takovou, nebo její politiky? Kdy se prosím vás zachovali slušně? já byh zase mohla vám na oplátku vyjmenovat, kdy ne... . víte, lidi jsou znechuceni, jak pravičáci, tak levičáci. I ti, co dříve chodili k volbám aby zvítězila ta jejich strana. A nemluvím jen za sebe ...

bara ( 13. května 2010 23:34 )

a jseš si jistej, že by tedy za prachy - když jsou schopni udělat cokoli, jak píšeš, by- se nepropůjčili k tomu výmyslu o ČSSD pod záštitou jiné strany?

bara ( 13. května 2010 23:29 )

bara ( 13. května 2010 23:29 )

další nesmysl. dnes se jimi v Blesku jen hemží - ne že by jindy ne, ale v takové míře?? hm... . samozřejmě že si studenti můžou vymyslet co chtějí, jen aby někoho poškodili. . ale tím se nezastávám nikoho - tohle by mně nesedělo i kdyby se to psalo o jiné straně. Taková blbost!!

marais ( 11. května 2010 18:01 )

.. tak se nažer a mlč, nás stát má za těch 20 let chcípavý hsospodaření , lidi naštvaný,vulgární a závistivý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa