Jaroslav Nohavica je v Ostravě hodně známá firma. V minulosti už byla dvacetkrát soudně trestán. Většinou za drobné krádeže, kdy v obchodech kradl tabulky čokolády.

„Když vidím čokoládu, tak si prostě nemůžu pomoci,“ řekl Nohavica policistům naposledy. Jenže když se  mu zase drobné krádeže nasčítaly – nejprve byl chycen při krádeži čtyřiceti čokolád a následně hop chytli s deseti tabulkami sladkostí za bundou – byla soudkyně nekompromisní.

Jarek Nohavica tvrdí: Můj příbuzný to není

Jaroslava Nohavicu s přihlédnutím k jeho kriminální minulosti poslal na šestnáct měsíců nepodmíněně do vězení. „Paní soudkyně, prosím, neposílejte mě do vězení. Jestli půjdu zase do kriminálu, tak se mě zřekne rodina v čele s mým strýcem Jaromírem Nohavicou. A to bych nepřežil,“ snažil se obměkčit soudce čokoládový delikvent. Marně. Žena v taláru totiž možná vzala v úvahu to, že slavný Nohavica se ke svému povedené „synovcovi“ nehlásí už dávno.

„Toho pána znám. Už se na mne odvolával několikrát v minulosti. Ale o tom, že bychom měli být příbuzní, vůbec nic nevím. Ten člověk kecá,“ řekl k celému případu samotný Jarek Nohavica. Ten bude mít od svého povedeného „příbuzného“ teď nejméně rok a půl klid.