Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rath označil studenty za fašisty, ti chtějí vidět Paroubka mrtvého

Někteří demonstranti Paroubka opravdu nemusí. Davida Ratha transparent šokoval.
Někteří demonstranti Paroubka opravdu nemusí. Davida Ratha transparent šokoval.  (Autor: Foto pro Blesk - Petr Hagibor)
Autor: ČTK, jak - 
4. května 2010
17:12

Ve Slaném na mítinku ČSSD to pořádně vřelo. Mladí přinesli transparent, na kterém stálo, že "Paroubek bude mrtvý prezident". Hejtman David Rath pak nosiče tohoto hesla označil za fašisty.

Když spustili politici své projevy, skupinka studentů, kteří sami sebe označili za sympatizanty TOP 09, začala pískat a bučet. Svůj protest proti ČSSD doplnili také transparenty. Jeden z nich nesl nápis „Jmenuji se Paroubek a brzy budu první zastřelený prezident ČR“. Ten vyvolal také nejostřejší reakci středočeského hejtmana Ratha.

Foto:  Foto pro Blesk.cz - čtenář Petr

Policie nezasáhla

Na mítinku se sešlo kolem 200 lidí, z toho asi 40 středoškoláků z tamního gymnázia a vysokoškoláků. Server iDNES.cz uvedl, že kvůli transparentu o zastřeleném Paroubkovi politici zavolali policii. Vzhledem k tomu, že studenti nijak extrémně nenarušovali veřejný pořádek, tak policie nezasáhla. Pouze legitimovala iniciátora akce.

Rath i jednička středočeské kandidátky Milan Urban se podle serveru snažili transparent o Paroubkovi studentům sebrat. Když zjistili, že neuspějí, pustili se s nimi alespoň do slovní pře. Rath na ně křičel, že jsou fašisti, že podněcují násilí a že takto se dříve chovali k sociálním demokratům Němci.
Předseda ČSSD Jiří Paroubek dodal, že taková akce je za hranicí slušného chování. Trestní oznámení ale na skupinu odpůrců podávat nebude. "Já mám zcela jiné starosti," řekl.

Protest proti ČSSD zorganizoval vysokoškolák Jakub H. přes sociální sítě. Zdůraznil, že nepatří k žádné politické straně. "Nechtěli jsme nikomu vyhrožovat smrtí ani podněcovat k násilí. Cílem bylo upozornit na sliby ČSSD, které tuto zemi zabíjejí," uvedl Jakub H.

torro ( 9. května 2010 20:13 )

ty mas dost

antoniocosi ( 7. května 2010 14:40 )

cernysvetlo ( 7. května 2010 14:26 )

Že ty jsi volič levice! To se hned pozná paroubkovo slušnost.

agent ( 7. května 2010 14:22 )

http://www.denikreferendum.cz/clanek/3375-fanousci-fasounci

student10 ( 7. května 2010 12:14 )

Podle výsledků studentských voleb, je zřejmé, že se o politiku zajímá studentů dost, výsledky mluví jasně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa