Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Paroubek se bojí duelu s Nečasem?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Lukáš Gibiec - 
4. května 2010
05:00

Šéf ČSSD Jiří Paroubek (57) nechce do televize? Ještě nedávno by to každý považoval za fantasmagorii. Paroubek ale odmítl nejen účast v Hydeparku v ČT, ale podle informací Blesku si dává pozor, aby se hlavně znovu neutkal s lídrem ODS Petrem Nečasem (45).

Podle zdroje z ČSSD totiž jejich průzkum ukázal, že poslední duel s ním prohrál. Paroubek to popírá, na další debatu před volbami se prý těší.

Paroubek se má za skvělého diskutéra, ale přesto v prvním duelu s novým lídrem ODS 11. dubna neuspěl. „ČSSD si nechala udělat vlastní průzkum a podle něj vyhrál lídr ODS Petr Nečas. Paroubek se proto rozhodl, že už s Nečasem do duelu nepůjde,“ řekl zdroj blízký ČSSD, který nechtěl být jmenován.

To, že se mu Paroubek vyhýbá, bere Nečas s humorem: „Zjevně Jiří Paroubek ztratil zálibu v televizních duelech. Zřejmě už bude chtít chodit jen do takových televizních pořadů, kde bude mluvit sám.“

Paroubek odmítá, že by měl z Nečase strach. „Není nikdo, koho bych se v debatě měl obávat,“ řekl Blesku. Jeho poradce Petr Dimun ale přece jen jisté váhání přiznal: „Vůbec nemáme problém se s Nečasem utkat. Přemýšlíme jen nad tím, jakou zvolit taktiku na člověka, který je ještě větší lhář, než byl Mirek Topolánek.

Mluvčí ČT Ladislav Šticha potvrdil, že Paroubek odmítl účast v Hydeparku. S Nečasem by se ale s největší pravděpodobností na obrazovce potkat měl. „Televize plánuje velký předvolební duel s lídry dvou nejsilnějších stran,“ řekl Šticha. Přijde Paroubek? „Před volbami se s panem Nečasem utkám,“ řekl Blesku. Podle politologů, které Blesk oslovil, je ale Paroubkův strach z Nečase oprávněný.

Měl by se šéf ČSSD obávat?

Zdeněk Zbořil, politolog: Určitě! Petr Nečas je diskutér na úrovni, umí argumentovat. Není tak temperamentní, jako byl Mirek Topolánek. Oproti Jiřímu Paroubkovi nemá takový agresivní přístup.

Daniel Köppl, mediální expert: Myslím si, že se rozhodně nemusí bát. Podle mě je »bát se« silné slovo. Jiří Paroubek se nemusí Petra Nečase obávat. Každý z nich oslovuje jinou skupinu lidí.

Miroslav Mareš, politolog: Obavy by měl mít, Petr Nečas je těžší soupeř, působí daleko více umírněně než třeba Mirek Topolánek. Jiří Paroubek na něj navíc nemá co vytáhnout.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marais ( 13. května 2010 10:00 )

Za Ods mluví jejich činy a poslední deficity, tak o čem chtějí diskutovat.Jenom kecy.

gogo ( 6. května 2010 07:45 )

Ty lidi se nechytí ale nikdy za ruce ! Bohužel. Tento národ je roztříštěn. Na bohaté a chudé, na chytré a hloupé, na komunisty a pravičáky, na pobožné a ateisty, na mladé kteří nic nepamatují, na staré, kteří pamatují až moc. Jak chcete tyto lidi sjednotit za bohulibým cílem záchrany tohoto státu ? To by jedině museli všichni umírat hlady. A to neumírají. Sametová revoluce (podvod) se dělala mnohem snadněji. Na jedné straně byli komunisté a na druhé všichni ostatní. A komunisté za vše tehdy zodpovídali. Dnes nezodpovídá za nic nikdo...

antoniocosi ( 5. května 2010 15:21 )

No to já ani snad ne Raději trochu tuřínové polévky, a v televizi 17 zastavení jara nebo Žluvu za pultem

antoniocosi ( 5. května 2010 15:13 )

No jo...ale vysvětlujte to lidem ...že jo?!!

antoniocosi ( 5. května 2010 13:51 )

No a do toho ta jeho dýmka ze který neubejvá to pak fičák...nejdřív kyselo, z toho ty větříky pak zahulí pár makovic máčku, no a je z něj MÁČO

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa