Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záměna embryí: Syna nám porodila cizí žena

Manželé Morellovi se svým Loganem
3. května 2010 | 07:52

Američtí manželé Shannon a Paul Morellovi měli téměř tříletá dvojčátka, když se rozhodli, že se pokusí ještě o jedno dítě.Za tím účelem si už předtím nechali zmrazit šest embryí, která vznikla při umělém oplodnění. Pak přišel šokující telefonát: klinika udělala chybu a Shannonino embryo bylo použito k otěhotnění jiné ženy.

„Neměli jsme tušení, kdo ta žena je. Kde bydlí? Je to vůbec dobrý člověk?“ vzpomíná Shannon na nejhorších 14 týdnů svého života. Až pak totiž přes právníky získala adresu ženy, která pod srdcem nosila její nenarozené dítě. Onou ženou byla Carolyn Savage a žila ve šťastném vztahu se svým manželem Seanem.

„Když mi to řekli, myslela jsem, že zešílím. Trvalo mi dlouho, než jsem se vzpamatovala a mohli jsme se s Morellovými domluvit na dalším postupu,“ říká dnes Carolyn.

Obě rodiny společně kliniku zažalují

Pro Morellovy nakonec bezprecedentní záměna skončila dobře. Byli u porodu svého syna Logana (dnes sedm měsíců) a dítě už mají doma u sebe.

Savageovi mají neomezené možnosti chlapečka, kterého Carolyn odnosila a porodila, navštěvovat. Spolu se rovněž rozhodli kliniku, jejíž jméno nebylo dosud zveřejněno, zažalovat. Navíc o svém netradičním případu sepisují knihu…



Autor: INT, so