Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hromadná líbačka na Petříně: Padl rekord!

Zamilovaný pár se líbá na 1. máj pod rozkvtlým stromem.
Zamilovaný pár se líbá na 1. máj pod rozkvtlým stromem.  (Autor: ČTK)
Autor: gam, ČTK - 
1. května 2010
18:53

Nový český rekord je překonán! A to v té nejpříjemnější disciplíně, v líbání. Pod rozkvetlými stromy se na Petříně vášnivě líbalo neuvěřitelných 711 párů!

Dosavadní rekord drželi líbající se páry v Šumperku. Před čtyřmi lety se tam políbilo 390 párů. Zároveň se milencům z Petřína podařilo překonat i další rekord, a to v počtu párů líbajících se současně na jednom místě (66 dvojic).

Láska kvete v každém věku, proto se líbali jak mladí tak staří. Mnozí zamilovaní se od sebe doslova nemohli ani odtrhnout a některé dvojice ještě dlouhé chvíle po uplynutí povinného desetivteřinového limitu zůstávaly s ústy zaklíněnými v hlubokém "francouzáku".

"Takhle ve společnosti je to ještě lepší než jenom o samotě. Ale jenom líbání, v sexu bychom do toho asi skupinově nešli," řekl se smíchem asi dvacetiletý mladík, který se rekordního pokusu zúčastnil s partnerkou.

Tradice velí, že by ženy měly být na 1. máje políbeny pod rozkvetlým stromem, jinak prý seschnou. Podle některých znalců přitom prameny vůbec nepotvrzují, že by se tento zvyk na rozdíl třeba od běžného stavění májek na českém venkově v dávnější minulosti dodržoval.

Organizátoři se nikterak nenechali svázat konzervativními zásadami, a proto se pokusu o rekord dvojice mohly účastnit bez ohledu na pohlaví. S růžovou samolepkou s nápisem "Políbená neuschnu!", které hostesky obvykle rozdávaly něžnějším polovičkám ve dvojicích, si proto po Petříně hrdě vykračovali také muži.

"Na pohlaví nesejde, důležitá je láska. Heterosexuálních dvojic bylo přes 90 procent, homosexuálních tak desetina," odhadl organizátor akce poměr sexuální orientace účastníků rekordu.

Vábení jara dnes neodolal ani bývalý prezident Václav Havel, který na Petřín zamířil v doprovodu své manželky Dagmar a psa. Do fronty lidí čekajících na započítání do rekordu se však Havlovi bohužel nepostavili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi