Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Fantazie vlasových stylistů je nekonečná...

2. května 2010 | 05:00

Když pořadatelé nazvali vlasovou soutěž fantazijní, opravdu to nebyl jen žert. Na Fantasy Hair Competition, která se konala v americkém Manchesteru, bylo o zábavu a žasnoucí pohledy postaráno. Nakupené vysoké modely na hlavách sexy modelek se vršily do podivných tvarů, z kterých vyčnívaly plachetnice, ale i papoušci.

Na mezinárodní vlasové show bylo k vidění nepřeberné množství designérských kousků. Na hlavách modelek vznikaly velké bubliny z vlasů, do kterých kadeřníci zaplétali různé předměty.

Tohle „umění“ vzdálené od reality bylo tvořeno z drátů, květin, zkroucených kusů železa a blikajících světel. Soutěžící z nejlepších amerických salonů dorazili na místo určení už ráno v devět hodin a poctivě na svých modelech pracovali až do sedmi večer, kdy se na velkoplošných obrazovkách objevily výsledky soutěže.

Cena pro vítěze: až 7 000 dolarů

Letošním tématem byly přístavy po celém světě a závan exotiky byl vidět nejen na účesech, ale i na kostýmech. Akci pořádala hampshirská Food Bank a cena pro vítěze byla královská – až 7000 dolarů (asi 140 000 Kč).

Na námětech odborníci posuzovali hlavně kreativitu, konečný vzhled, ale i samotnou prezentaci modelkou. Výsledky kadeřnické dřiny byly okouzlující.

Autor: ČTK