Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Učitel zbil žáka tříkilovou činkou, soud ho osvobodil!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Shutterstock)
Autor: ama - 
1. května 2010
07:04

Učitele katolické školy v severoanglickém Mansfieldu, který zaútočil na čtrnáctiletého žáka tříkilogramovou činkou, soud ve čtvrtek zprostil obvinění z vraždy.

Padesátiletého Petera Harveyho popadl amok loni v červenci. Během vyučování si z něj někteří žáci dělali legraci. Jeden z nich pobíhal po třídě a na napomenutí učitele odsekl: „Jdi se bodnout“.

To však Harvey už psychicky nevydržel a na studenta zaútočil. Bil jej tříkilovou činkou a křičel „Zemři, zemři, zemři!“. Žáci vše natočili na mobilní telefony.

Záznam pak u soudu posloužil jako důkaz. Soud nakonec upustil od trestu odnětí svobody a učitele, který strávil devět měsíců ve vyšetřovací vazbě, propustil na kauci, informoval o tom server tn.cz.

Žáci vyprovokovali učitele cíleně

V Harveyho prospěch sehrála významnou roli skutečnost, že byl jinak u většiny žáků oblíbený a kolegové jej popisovali jako člověka mírné povahy. Škola dala učiteli ještě před incidentem několikaměsíční volno, neboť trpěl depresemi.

Jak informoval server tn.cz, skupinka žáků jej k útoku vyprovokovala cíleně, o jeho křehkém psychickém stavu totiž dobře věděla. Zatímco očití svědkové popsali, že se učitel choval během útoku „jako posedlý“, sám Harvey tvrdí, že byl celou dobu klidný. Podle jeho slov mu připadalo, že se na sebe dívá jako v televizi.

c3rb3r0s ( 3. května 2010 00:02 )

No v televizi se na sebe díval protože to tam plná třída fakná točila na mobil místo aby po něm skočila a sebrala mu tu čínku

zlymikes ( 1. května 2010 07:53 )

že ty děti mlátili v Číně

Zobrazit celou diskusi