Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Družku chtěl zavraždit proto, že mu včas neotevřela

Autor: Ivana Žáková - 
28. dubna 2010
15:59

Dlouhých pětadvacet let zůstane za mřížemi nepolepšitelný kriminálník I.Č. (37) z Havířova. Krajský soud v Ostravě ho dnes jako zvlášť nebezpečného recividistu odsoudil k výjimečnému trestu za to, že se už podruhé pokusil kvůli malichernosti zavraždit svoji družku.

I. Č. vyfasoval za pokus vraždy 22,5 roku. Odsedět si ale musí i zbývající trest za stejný zločin v délce dva a půl roku. V březnu 1998 málem umlátil k smrti svoji družku a dostal za to 12,5 roku. Loni v lednu byl ale propuštěn na podmínku. Opět v březnu, tentokrát o jedenáct let později, málem zprovodil ze světa další družku Martinu K. (39). A to jenom proto, že mu včas neotevřela dveře.

Nezemřela jen zázrakem

Násilník I. Č. pobyl na svobodě pouhých 49 dní, než znovu skončil za mřížemi. Ujala se ho o tři roky starší žena, která věřila v jeho nápravu. Když se loni 21. března vracel domů, zrovna uspávala malého vnuka. Protože mu hned neotevřela, srazil jí pěstí k zemi a surově družku zmlátil. Zlomil jí i nos.

Když v zoufalství žena řekla, že zavolá policii, I. Č: vzal masivní nůž a zarazil ho velkou silou téměř po rukojeť na zemi ležící družce do zad. Nůž ji proťal plíce i játra a žena ztratila tři a půl litru krve. Nezemřela jen zázrakem a díky okamžité, specializované lékařské pomoci. I. Č. se po celou dobu hájil, že na družku upadnul.

Pořád ho milovala

Senát nemohl zpočátku recividistu odsoudit také proto, že žena při druhém výslechu změnila výpověď, že prý šlo skutečně o nešťastnou náhodu. Muži psala do vězení dopisy, že ho má stále ráda a dokonce ho i několikrát navštívila. Když jí ale při poslední návštěvě druh začal vyhrožovat, že pokud si někoho najde, tak je oba zabije, ze strachu potvrdila svoji původní, věrohodnou výpověď.

Ve vězení jako doma

Protřelý kriminálník I. Č. (37) byl v base jako doma. Od svých patnácti let seděl devětkrát a od té doby strávil ve vězení téměř 17 let.

Jak Blesk zjistil, I. Č. má na ruce vytetovaného Boha podsvětí Hádese. Kdo do jeho říše mrtvých vstoupí, pro toho už není cesta návratu. Stejně tak se zřejmě cítí jako Bůh Hádes, který rozhoduje o životech ostatních.

arcaben ( 29. dubna 2010 12:51 )

gevi ( 28. dubna 2010 20:02 )

na uspání injekcí pro nevyléčitelně nemocná zvířata.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání