Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Urny z kliniky smrti Dignitas jsou v jezeře!

Autor: INT, so - 
27. dubna 2010
17:10

Švýcarsko je vzhůru nohama. Ze Ženevského jezera totiž potápěči od víkendu vytahují urny plné lidských ostatků. Není pochyb, že jde o urny z vyhlášené švýcarské kliniky Dignitas, kde již léta legálně provádějí asistované sebevraždy.

„Přestali jsme počítat ve chvíli, kdy těch uren bylo padesát. Všechny ležely na velké hromadě na dně Ženevského jezera,“ uvedl potápěč Roman Rütz. Odhadem je uren přes tři sta. Číslo může ale ještě stoupat. Případ už začala vyšetřovat policie. Podle prvních poznatků se zdá, že klinika se takovýmto zavrženíhodným způsobem zbavovala mrtvých těl, aby nemusela vynaložit finance na pohřby.

Šéf kliniky Ludwig Minelli může jít podle švýcarského tisku do vězení. Zatím odmítá cokoli komentovat. Podle švýcarského práva může soud poslat organizátora nezákonných pohřbů na tři roky do vězení a navíc mu uložit pokutu až milion korun.

Ženevský starosta zuří

Situace pro Dignitas je o to horší, že Ženevské jezero je vyhlášeno svou čistou vodou. Kromě toho, že je vyhledávané turisty z celého světa, slouží i jako zásobárna pitné vody. „Ta věc mě rozzuřila. A zvlášť tak velké množství těch uren. Vypadá to, že je tam někdo systematicky ukládal,“ uvedl ženevský starosta Max Baumgartner (48) a radní Daniel Scheidegger dodává: „Házení popela a ostatků do vody, to je velmi špatný nápad. Vždy to vyplave na povrch a skončí u břehu.“

Leží na dně jezera i Craig Ewert?

Klinika Dignitas mezi jinými proslula i medializovaným případem Craiga Ewerta (†59). Tento muž trpěl degenerativním onemocněním motorického systému a nechtěl dál žít. Proto na klinice vypil koktejl smrti a nechal o sobě natočit dokument. I on může být jedním z těch, kteří jsou pohřbeni v Ženevském jezeře.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

socatko ( 28. dubna 2010 12:45 )

Tak teda Achula, ty jsi muj clovek!! Naprosto souhlasim, sice neziji ve Svycarsku, ale v Anglii, ale taky me stvou lide, kteri po roce mimo Cesko zapomeli mluvit anebo hur, ceskem primo opovrhuji Takovi lidi jsou pro me chudaci a nestoji mi za rec. Ja jsem na Cesko hrda (za politiky nikdo nemuze) a je to muj domov, takze takovi radoby svetaci mi muzou tak akorat Mas u me bod, holka!!!

achula ( 28. dubna 2010 10:38 )

ona si bohuzel vetsina cechu co zije ve svajcu mysli ze jsou neco vic Skoda skodicka. Neni nic novyho kdyz tu potkam cecha dam se s nim do reci a odpovida mi hatmatilkou s oduvodnenim ze po par letech pobytu cesky uz zapomel.......GRRRRR. Jinac v nasem malem ceskem kristalovem statecku je stejne nejlip!

achula ( 28. dubna 2010 10:31 )

O tom se tu nikdo nehada tohle je naprosta pravda. O tom jestli dignitas ma vinu a nebo ne mi ani tak neslo-zatim to nikdo nepodlozil ale na 99% tomu vsichni veri. Slo jen o to, ze jsou v clanku blaboly- viz zenevske jezero a mnozstvi uren atd. O nic vic (ale ze se tomu u blesku vubec divim ) Jinac clanek jak z ucebnice, jen skoda ze ne v nasi materstine kdyz uz jsme na ceskych strankach...

mujboze ( 28. dubna 2010 10:01 )

Milej Ma vro Daphne, kde je napsáno, že musí bejt každej Čech ve švajcu důvtipnej?

mujboze ( 28. dubna 2010 09:58 )

Wie der "Tagesanzeiger" berichtete, wurde "Radio 24" ein brisantes Schriftstück aus dem Jahr 2003 zugeleitet, in dem der Gründer der Organisation, Ludwig A. Minelli, schriftlich festhielt, dass die Asche einer Verstorbenen "den Wassern des Zürichsees bei der Zehntentrotte in Küsnacht [...] anvertraut worden ist". Wie die Zeitung weiter berichtete, hätten Ex-Mitarbeiter von Dignitas mehrfach geäußert, dass es üblich war, die Aschereste der Verstorbenen im Zürichersee zu verstreuen. Dieser Sachverhalt der gewerbsmäßigen Entsorgung und der Gedanke daran, sorgten in dem Gebiet für Entrüstung. Ergänzend dazu teilte das zuständige Kanton-Amt für Abfall, Energie und Luft mit, dass eine geschäftliche Seebestattung auf keinen Fall geduldet würde....

Zobrazit celou diskusi