Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mazlíčci manželů Kaczynských už mají nové páníčky

Autor: Fakt.pl, rvs - 
23. dubna 2010
15:41

Zvířata, která tolik milovali tragicky zesnulí Lech a Maria Katzynští, už mají nové páníčky. Ti se nyní ze všech sil snaží, aby se pes Lulu a kocour Rudolf Valentino, kterým se stále moc stýská po páníčcích, měli co nejlépe.

Nalezeného voříška jménem Lulu se ujal rodinnný přítel a soused Katzynských ze Sopot Alexander Frost. Až do nynějška se o něj starala dlouholetá rodinná přítelkyně Hanna Foltynová. Nechat si ho ale nemohla. "Chtěla bych se ho ujmout napořád, ale jednoho psa už mám a bála jsem se, že by se moc dobře nesnesli," říká.

Kocoura Rudolfa si k sobě vzal jedna ze zaměstnankyň prezidentské kanceláře. U Kaczynských žil od roku 2004, kdy si ho Maria Kaczynská vybrala na charitativní akci, pořádané zvířecím útulkem. „Je krásný jako Rudolph Valentino,“ komentovala tehdy jeho jméno první dáma Polska.

Manželé Kaczynští tragicky zemřeli 10. dubna při pádu polského vládního letadla nedaleko ruského Smolensku. V neděli 18. dubna byli s velkými poctami pohřbeni na krakovském královském hradu Wawel. Pohřbu polského prezidentského páru se účastnilo 150 tisíc lidí.

pepazdp ( 23. dubna 2010 19:36 )

V diskuzi jsou překlepy omluvitelné, v článku ne!!!

olasm ( 23. dubna 2010 18:36 )

omluva...když...kritizuju a sama se překlepnu

olasm ( 23. dubna 2010 18:34 )

To je otřesné, když něco píšu, tak si to po sobě přečtu a zvlášť, kydž se jedná o článek, který budou číst lidé. Ani jméno polského prezidenta není dobře napsané. mám pocit, že snad autor ani nechodil do české školy.

Zobrazit celou diskusi