Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie dopadla uprchlého vězně Němečka

Nebezpečný násilník Němeček skončil konečně v rukou policie.
Nebezpečný násilník Němeček skončil konečně v rukou policie.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, pal - 
22. dubna 2010
09:42

Policie zadržela ve středu večer v Olomouci uprchlého vězně Pavla Němečka (36), kterého před dvěma lety osvobodil komplic na poliklinice v Sokolově. Je podezřelý ze znásilnění a mnoha dalších trestných činů!

Němečka policisté zatkli ve středu ve 23:00. Podle policie jde o nebezpečného pachatele. "Používal zbraň při trestné činnosti," doplnila Kopecká s tím, že při domovní prohlídce zbraň policisté nenašli. V bytě ale nalezli dalších pět falešných identit.

Eskortu s vězněm Němečkem v únoru 2008 v sokolovské nemocnici přepadl jeho komplic Vojtěch Janeček a osvobodil ho. Janečka dopadla policie loni v srpnu. ČTK to sdělila mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká, o Němečkově zadržení informoval server Novinky.cz.

"Muž je podezřelý z trestných činů pohlavního zneužívání a znásilnění nezletilých a mladistvých, útoku na veřejného činitele a dalších trestných činů," dodala mluvčí. Od ledna letošního roku střídal čtyři místa, na kterých se skrýval.
Janeček byl odsouzen jako uprchlý za útok na veřejného činitele, loupež, vydírání a nedovolené ozbrojování na 6,5 roku. Policie měla podezření, že se dopouštěl i další trestné činnosti společně s Němečkem - většinou údajně podvodů, při kterých měli podle dřívějšího vyjádření policie používat falešnou identitu.

Němeček si ve věznici v Kolové u Kynšperku odpykával trest za autonehodu a zpronevěru. Když byl v sokolovské poliklinice na vyšetření, přepadl jeho ozbrojený komplic dva strážné a osvobodil ho. S pomocí Němečka strážné odzbrojil a sebral jim i vysílačky.

sakra ( 22. dubna 2010 13:26 )

Tak se ukažte páni soudci. Kolik asi dostane navíc?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání