Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Blesk.cz stojí za Klausem: Kdo nebyl v Polsku, má ostudu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos, oj - 
22. dubna 2010
05:14

Prezident Klaus se nejprve vyjádřil, že nechápe, jak mohli zástupci Bruselu chybět na pohřbu polského prezidenta. Jako potrefená husa se ozval rakouský prezident Fischer a Klausovi vzkázal, že svou kritiku nedomyslel. Podle čtenářů Blesk.cz svá slova ale nepromyslela hlava Rakouska.

Potrefená husa

"Já bych rozuměl tomu, že nepřijede kanadský premiér nebo australský generální guvernér..., ale že nepřijedou někteří Evropané, že nepřijede nikdo z Bruselu, to se mi zdá neomluvitelné," tato Klausova věta pronesená v souvislosti s pohřbem Lecha Kaczyńského pořádně "vytočila" rakouského prezidenta Fischera. Ten Klausovi vzkázal, že do Krakova letět kvůli sopečnému prachu nemohl a jeho řidič nezvládne třináctihodinovou cestu autem. Klausova kritika prý byla nedomyšlená. Úder do Rakouska vrátil Klausův tajemník Jakl.

Ten v rakouské televizi řekl, že kdo chtěl přijet, cestu si našel a kdo nechtěl, hledá si jen výmluvy. Rakouskému prezidentovi ještě prostřednictvím televize poradil, aby se podíval na mapu. Narážel tím na zeměpisný fakt, že z Vídně je do Krakova dokonce blíž než z Prahy!

Co si myslí čtenáři Blesk.cz?

Redakce Blesk.cz již dříve podpořila Poláky a souhlasí i se slovy prezidenta Klause. Co si o sporu myslí čtenáři Blesk.cz? V drtivé většině se i oni postavili za českého prezidenta a domnívají se, že kritika těch, co se na pohřeb nedostavili, je na místě:

"Skoro si myslím, že nad svými výroky se nezamyslel Fischer a ne Klaus. Tak trapnou výmluvu jsme už dlouho neslyšela. Ten jeho šofér ho mohl hodit do Bratislavy (to je z Vídně asi hodina – to ten šofér zvládnout mohl) a někdo z naší delegace by ho jistě vzal na kolena. Fakt vtipálek ten Fischer. Určitě ho to celé mrzí, jenom si nejsem jistá, co ho mrzí víc. Že na pohřeb nejel, nebo že na to někdo poukázal." (Deshgirl)

"Potrefená husa... Klaus měl opět pravdu a nebál se se svým názorem vystoupit. Rakušáci to neustojí jen tak lehce." (Vlaku)

"Fischer v souznění se všemi levicově orientovanými politiky nezklamal. Evropští unionisté - Barosem počínaje, Ashfordovou konče, většinou bývalí levicový aktivisté mají starost pouze o obyčejné lidi a jejich blaho, resp. zadlužení a tím o max. přerozdělování a usměrňování finančních toků. Z posledního rozloučení nic nekoukalo. Neomluvitelné!" (Cliffender)

"Souhlasím a podporuji názor pana Klause. Přesně, jak příspěvky uvedly. Určitě nemá prezident jednoho řidiče, a vlaky z Vídně též jezdí. Ale kdo chce, hledá způsob a kdo nechce, hledá důvod. Staré pořekadlo. V tomto u mne pan Klaus stoupl a komentář pana prezidenta Rakouska je spíše trapný." (Tendertouch)

"No tentokrát Klaus zabodoval a Heinz Fischer jenom dokázal, že sociální demokrat zase lhal." (Derek)

"Bez pitomých výmluv Klaus jel! Jak ty naše politiky nemusím, tak pan prezident zabodoval a to se cení." (Waserman)

CO SI O CELÉ KAUZE MYSLÍTE VY? ŘEKNĚTE NÁM TO V DISKUZI!

sharp ( 24. dubna 2010 00:31 )

Pohřbu polského prezidenta a jeho ženy se měli zúčastnit všichni - hlavně evropští státníci. To bylo zpočátku řečí "Vítejte do Evropy" a když měla Evropa vyjádřit svou podporu truchlícímu národu, právě ti největší žvanilové se na to vykašlali. Tam nešlo jen o pohřeb polského prezidenta, tam šlo vlastně o rozloučení se všemi oběťmi leteckého neštěstí. Pohřbu každé oběti by se sotva zúčastnili, obzvláště když se pohřby konaly v různých místech Polska, odkud oběti pocházely.Pokud by se státníci měli účastnit pohřbu jako soukromé osoby, pak měli právo volit chce se mi nebo ne. Takto dali najevo, že stát, který zastupují , nemá zájem vyjádřit Polsku nějakou podporu a nemá zájem o nějaké přátelství.

evolucius ( 22. dubna 2010 13:42 )

Polsko je jediná větší země,která by k nám mohla mít upřímný vztah,a mohla by podpořit náš "evropský hlas"...přeci jen jich je asi 40 mil...a s rusákem má ještě horší zkušenost než my... Katolická církev je v těžkém úpadku,jen si to zkostnatěle nebude chtít přiznat...jak je v církvi zvykem...a Polsko je její ostrov naděje...protože díky narušení komunisty nebylo tolik času a prostoru na pedofilní rituály...běžné v zemích ,kde církev nerušeně "úřadovala"...

evolucius ( 22. dubna 2010 13:28 )

Polsko je jediná větší země,která by k nám mohla mít upřímný vztah,a mohla by podpořit náš "evropský hlas"...přeci jen jich je asi 40 mil...a s rusákem má ještě horší zkušenost než my...

arne127 ( 22. dubna 2010 12:14 )

proč zrovna musí být každý na tom pohřbu vždyť to bylo divadlo katolické církve tato šaškárna nemá v novodobém světě pamětníka nebylo by lepší trochu střídmosti.Já myslím že my máme zde svých starostí dost a ne se starat o nějaké divadlo v Polsku to už zase někomu musí lézt do rektra.Klaus ať se raději stará o republiku a ne o Poláky.A jestli prezident Rakouska byl nebo nebyl na té šaškarně je to pouze jeho a jeho věc a nějakého Klause to nemusí zajímat ne každý je zvyklý lest někomu někam.Že se nestará také o ty ostatní osoby co tam zahynuliy jsou to prostě obyčejné lidi a ty ho nikdy nezajímali.

ouha ( 22. dubna 2010 11:14 )

málokdo dělá těžkou hlavu.

Zobrazit celou diskusi