Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Opilý řidič srazil policejní auto a trolejbus

Autor: Jiří Čada - 
18. dubna 2010
11:31

K závažně dopravní nehodě došlo v centru Jihlavy dnes krátce po páté ráno. Zcela opilý šofér osobního automobilu při zběsilé jízdě ulicemi Jihlavy vyjel nečekaně do protisměru, kde se srazil s projíždějícím policejním vozidlem Škoda Octavia.

Od tohoto vozidla se automobil opilého řidiče odrazil a pokračoval v další jízdě po chodníku. U zastávky městské hromadné dopravy, kde v tu chvíli stálo asi 6 osob, najel opilý řidič čelně do trolejbusu, ve kterém cestovalo deset cestujících včetně řidiče.

V policejním vozidle byli zranění tři policisté, z nichž jeden s otřesem mozku zůstává v péči jihlavských lékařů. Třiadvacetiletý řidič policejního vozidla a jeho spolujezdkyně utrpěli zlomeniny rukou a byli v současné dobé již propuštěni do domácího léčení.

Opilý řidič je obviněn ze spáchání trestného činu

Ve vozidle opilého řidiče utrpěl lehké zranění spolujezdec, který byl nyní rovněž z nemocnice propuštěn. Řidič osobního vozidla je nyní podezřelý ze spáchání trestního činu za ohrožení života pod vlivem návykové látky a trestného činu ublížení na zdraví.

Na policejním vozidle vznikla škoda za zhruba 150 tisíc korun. Stejná škoda byla vyčíslena i na osobním vozidle opilého řidiče. Vzniklou škodu na trolejbuseu policisté vyčíslili na více než 300 tisíc Kč.

c3rb3r0s ( 19. dubna 2010 23:45 )

Vždycky mi přišlo záhadou že řidič trolejbusu někde třeba blbě nezatočí nebo něco a neurve ze střechy trolej

odol ( 18. dubna 2010 13:24 )

Na jeho autě byla vzadu umístněná cedulka: JEZDÍM POMALU! SEM V BODOVÉ NOUZI!

kajina ( 18. dubna 2010 13:14 )

že byl zraněn jedeM... Autor zřejmě taky propil noc...

nyctereutes ( 18. dubna 2010 12:18 )

Tolik chyb v jednom krátkém příspěvku, to se hned tak nevidí...

antimultikulti ( 18. dubna 2010 12:01 )

opilÝ podle vzoru mladý!!!!

Zobrazit celou diskusi