Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Karolina Kurková: Sexy na molu i s kočárkem

18. dubna 2010 | 08:34

Jedna z nejslavnějších topmodelek Karolina Kurková (26), která patří k nejproslulejším českým zahraničním hězdám, je již pět měsíců mámou na plný úvazek.

V době, kdy jí ležel svět u nohou a návrháři se o ni prali, dala plavovláska přednost raději procházkám se synem Tobinem Jackem. Ten přišel na svět loni v říjnu. Místo toho, aby se ladně procházela po přehlídkových molech, nyní si to drandí po ulicích New Yorku s kočárkem. A vůbec jí nevadí, že tak přichází o miliony.

Karolina začala kariéru v patnácti

Karolina teď svůj veškerý čas věnuje pouze rodině, synovi Tobimu a jeho otci Archiemu Drurymu. Jak nedávno prozradila médiím, na návrat na přehlídková mola nepomýšlí. I přesto, že si postavení supermodelky budovala od patnácti let. Začínala v Miláně, pak se přestěhovala do New Yorku, kde si její krásy všimla i slavná šéfredaktorka časopisu Vogue Anna Wintour. Ta Karolinu v roce 2001 nechala vyfotit na titulní stranu únorového vydání. Od té doby seznam návrhářů, kteří chtěli mít plavovlásku ve svých modelech, začal růst.

Stala se tváří mnoha světových značek, nejvíce ji však proslavila značka spodního prádla Victoria’s Secret. Ziskem lukrativní zakázky se jí podařilo uzavřít prestižní a dobře placenou smlouvu. Jejími kolegyněmi se tak staly Gisele Bündchen či Heidi Klum. Hned v úvodu spolupráce představila na newyorské přehlídce exkluzivní podprsenku z pravých 800karátových diamantů za 6 milionů dolarů (asi 110 mil. Kč).

Pohádkové výdělky

Před porodem Karolina patřila mezi nejlépe honorované modelky světa. Kráska se podle odhadů expertů z amerického magazínu Forbes umístnila na osmém stupínku v žebříčku nejlépe placených topmodelek s ročním příjmem 2,5 milionu eur (asi 63 mil. Kč).

Ani peníze ji však neodradily od založení rodiny. Šťastná maminka hodila modeling za hlavu a raději se plně věnuje Tobinovi a snoubenci Archiemu, který je filmový producent. Jestli se rozhodne vrátit zpátky ke své práci, s postavou a váhou problém mít určitě nebude. Nyní však pro ni existuje jen jediný svět – rodinný. Podle serveru Dailynews s přítelem totiž plánují svatbu.

Autor: kk