Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak si udržet lásku?: Osm fungujících pravidel

Nebojte se být ve vztahu otevření k partnerovi. jen tak vztah bude mít budoucnost.
20. května 2010 | 18:00

Ve Francii vyšla před nedávnem kniha Richarda Templara 100 pravidel lásky a přátelství, která se okamžitě stala bestsellerem. Co je v lásce dovoleno a co už ne? Jak si udržet láskyplný vztah co nejdéle?

Z knihy pro vás Blesk vybral deset zákonitostí, které podle autora pomohou ženám udržet si svůj milostný vztah.

1. Mluvte o sexu!

Když máte nějaký problém v posteli, je třeba o něm mluvit a nenechávat si nic pro sebe. Jedině tak se dozvíte, jaká jsou přání vašeho partnera. Slova o sexu nejen řeší problémy, ale i vzrušují.

2. Kupujte erotické dárky

Dávejte si dárky, které v posteli potěší oba. Mezi novinky patří třeba sprej pro muže proti předčasné ejakulaci nebo vibrační vajíčka pro ženy…

3. Nebuďte šmudla

Dbejte o sebe za všech okolností. Těhotenství, únava, rutina, to všechno je příčinou jisté nedbalosti u žen. Vyšetřete si chvíli, abyste se mohla udělat krásnou. Oblékejte se pro svého muže, jako byste šla na první rande. A totéž chtějte po něm!

4. Ctěte soukromí

I v páru je důležité mít své soukromí. Nemusíte nutně všechno dělat spolu. To, co je důležité, s ním sdílejte, ale jinak si v tomto směru dejte jistou volnost. Stejně tak nenahlížejte do jeho osobních věcí a už vůbec ne do mobilního telefonu.

5. Dělejte mu komplimenty

Pokaždé když bude příhodná chvíle, řekněte partnerovi něco povzbuzujícího. Často se zapomíná, že i muži potřebují pochválit. Je zajímavé, že rodiče často ujišťují děti, jak je mají rádi, ale partnery velmi málo.

6. Nezbožňujte!

Tohle pravidlo je určeno těm, které to se zbožňováním svého partnera přehánějí. Láska je sice slepá, ale neidealizujte si ho! Protože za pár měsíců může přijít studená sprcha. Buď on to zbožnění nevydrží, anebo vy prohlédnete.

7. I muži milují pozornosti

Ženy mají rády, když je někdo nečekaně obdaruje květinami nebo malým dárkem. Ale i muži milují pozornosti! Pozvěte ho do příjemné restaurace, přineste mu novou videohru nebo jiný dárek, o němž víte, že ho potěší. Potvrdíte tak, že ho milujete.

8. V posteli s fantazií

Pokaždé misionářská poloha? To už je dávno nuda! Překvapte partnera novými pozicemi, třeba odkoukanými z Kámasútry, nebo inovovanou předehrou. Konkrétní recept neexistuje, samy víte, co je pro vás oba příjemné.

Autor: INT, zp