Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Silnice doktora Ratha: Tady jde o život!

Video se připravuje ...
Autor: Tereza Hořínková, Monika Rubešová - 
16. dubna 2010
08:38

Středočeské silnice? Jeden velký tankodrom! Blesk vyzkoušel dvě v okolí metropole a málem si na autech ulámal kola! Silnice v Jílovém u Prahy či v Jílovišti z vás udělá mistra jízdy mezi výmoly.

V Jílovišti je situace dokonce tak úděsná, že silnici už vyhlásili za životu nebezpečnou a v neděli se zavře! S příslibem, že opravy začnou brzy... Rathe, tohle si chtěl? Dávat stovky milionů z daní všech na jízdenky jen pro někoho, vyhazovat za zdravotnické poplatky a na silnice míň a míň…? Ale vždyť tady jde o život!

Na silnice se kašle

Mnohé středočeské silnice jsou v kritickém stavu, starostové před pár dny zasypali hejtmanství dotazy, kdy se začne s opravami. Zatím se prý nic neděje. „Silničáři mi sdělili, že v této části roku měli vždy potvrzené objednávky a harmonogram údržby, ale letos je poprvé po mnoha letech nikdo ani nekontaktoval. Což mě docela vyděsilo,“ komentoval starosta Slaného Ivo Rubík pro ČTK svou komunikaci s kladenskou správou a údržbou silnic.Kraj má letos na silnice v rozpočtu vyčleněno 1,092 miliardy korun, to je ale zhruba o půl miliardy méně než v předešlém roce! Proč? Možná i proto že peníze se holt musí přelít jinam. Třeba na proplacení regulačních poplatků, (80 milionů), nebo na dopravu studentů zdarma (210 milionů)!

Opravovat se bude koncem dubna

Silnice ale peníze nutně potřebují! „Je to hrozné. Když tu jedu, připadám si jako vyklepaný pudink. Nevěřím, že to tady někdo opraví,“ popsal Blesku Pavel Koudelka z Jílového u Prahy. Cestáři nakonec Blesku slíbili, že na opravu dojde řada na konci dubna.

I silnice směrem z Jíloviště na Všenory je přímo šílená. Měla se přitom opravovat už vloni, pak se ale peníze »někam« přesunuly. „Teď je to tak kritické, že padáte z jedné díry do druhé. Divím se, že se tam nestalo ještě nějaké neštěstí, řidiči při vyhýbání totiž přejíždějí do protisměru,“ popsal situaci starosta Jíloviště Karel Dostálek a dodal: „Ve čtvrtek jsem dostal informaci, že silnice se kvůli nebezpečnosti v neděli zavře a začnou opravy. Doufáme...“

9030 ( 17. dubna 2010 20:09 )

Kdyby se soutěžilo v tom, koli si toho kdo nakrad, tak socani s přehledem vedou, a prezidenta by jim mohl děla mašinfíra Standa, přecedu Svoboda kterej snad ještě sedí i s toi vopicí a co se týká silnoc, tak nejdražší kus odstartovali socani

9030 ( 17. dubna 2010 20:05 )

9030 ( 17. dubna 2010 20:05 )

Dobrej for...

9030 ( 17. dubna 2010 20:04 )

Další zoufalec, který je rád, že na tu ODS může svést i že mu nestojí péro.

9030 ( 17. dubna 2010 20:02 )

Koho to překvapí. Ta nevymáchaná držka Drátenická prošustruje prachy na poplatcích, protože to se bude hodit do voleb. Zajímá to socky a důchodce, tradiční levičácký voliče. Ty asi nemaj auta, tak je jim silnice u pr.dele, ale 30 v českých do kapsi, to je panečku vejvar.

Zobrazit celou diskusi