Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

David Neff: Malá Dominika už mi říká táto

16. dubna 2010 | 06:02

Rodina spisovatele Ondřeje Neffa (64) si oddychla na podzim, kdy soud vraha Roberta (Neffa) Nováka ze života tříleté Dominiky navždy vymazal. V rodném listě je teď jako táta uveden Irenin bratr David (39).

"S Dodo stále docházíme do Dětského krizového centra. Teď vyšlo najevo, že hrůzné vraždě mé sestry opravdu přihlížela," svěřil se Blesku David. Rodina však zatím o smrti maminky s malou nemluví. Čekají, až dospěje do věku, kdy to pochopí.

"Je pravda, že nám občas řekne mami a tati. Přece jen chodí do školky, kouká na televizi a ví, že status mámy a táty je. Takže jí to připadá normální říkat tak nám," řekl David. Celá rodina, včetně dědečka, se poprvé objevila ve společnosti na vernisáži snímků známých osobností v galerii Platýz, které nafotila právě Davidova přítelkyně Thao.

Mezi spoustou lidí se malá Dominika nejdřív trochu styděla, pak se ale rozveselila a vůbec se jí nechtělo domů. Robert Novák, který dříve používal také příjmení Irenina otce Ondřeje Neffa, tedy i slavného spisovatelského rodu Neffů, si odpykává třináctiletý trest za brutální vraždu manželky, kterou chladnokrevně spáchal v únoru 2008.

Tři týdny předstíral, že se Irena ztratila a hrál si na zoufalého. Až pod tíhou důkazů se přiznal, že svou ženu uškrtil šňůrou od videa a pak tělo zakopal v lese poblíž Rudné ve středních Čechách

Autor: Veronika Pukačová, Saša Šeflová