Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Na Božím Daru už zase uklízeli sníh!

Ze svého auta musel škrábat sníh i Robin Drožďák (19) z Božího Daru
Ze svého auta musel škrábat sníh i Robin Drožďák (19) z Božího Daru  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: Kateřina Moravcová - 
13. dubna 2010
06:55

Dubnové aprílové počasí si z nás stále dělá legraci. Ve čtvrtek rtuť teploměru šplhala až ke 20 stupňům Celsia, o víkendu jsme se už ale klepali zimou ve svetrech a zimních bundách.

Počasí nám dává zabrat. Už přezouváme pneumatiky na letní a ze skříní pomalu vytahujeme jarní oblečení a najednou je zpět zima a někde i sníh. Jako teď v Krušných horách. Tam najednou napadlo 20 centimetrů sněhu.

„Nejvíce sněžilo z neděle na pondělí. Přes noc napadlo až 10 centimetrů sněhu. Sníh padal už ve výšce 550 metrů nad mořem. Na horách tak ležel sníh i na silnicích. Místy ho mohlo být okolo 20 centimetrů,“ popsal sněhovou nadílku meteorolog Rudolf Kovařík.

Sníh nejvíce zaskočil řidiče

Sníh samozřejmě nejvíce zaskočil řidiče, kteří už přezuli ze zimních na letní pneumatiky. „Myslel jsem, že zima už skončila. Už mě to odklízení sněhu nebaví. Letos ho napadlo opravdu hodně,“ podotkl Zdeněk (29), který čerstvě napadený sníh odhazoval u svého domu.

A jak bude tento týden? Můžeme se těšit na víkend. V sobotu a v neděli by mohly teploty dokonce vystoupat až na 17 stupňů Celsia, do té doby budou spíše 13–14 stupňů.

Ze svého auta musel škrábat sníh i Robin Drožďák (19) z Božího Daru Ze svého auta musel škrábat sníh i Robin Drožďák (19) z Božího Daru | Kateřina Moravcová

Stupínek po stupínku k teplému počasí

Dnes 10°C zataženo s deštěm
Středa 11°C zataženo s deštěm
Čtvrtek 13°C občas slunečno, přeháňky
Pátek 14°C převážně slunečno,místy déšť
Sobota 15°C slunečno
Neděle 17°C slunečno

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi