„Nebudu řešit přes média věci, které se stanou nebo nestanou,“ komentoval to včera stroze Ondráček. Lidé ale mají strach. Jediní, kdo mohou klidně spát, jsou podle zdrojů z Novy slavné tváře. Moderátorů se totiž propouštění zatím netýká.

Hvězdy Televizních novin zasáhlo šetření už loni, kdy přišly o část svého osobního ohodnocení. A jak se na Nově proslýchá, letošní vyhazovy se jich určitě týkat nebudou. Markéta Fialová, Lucie Borhyová či Ray Koranteng jsou v klidu. Pavel Dumbrovský dokonce v takovém, že si vzal v této vypjaté době téměř měsíční dovolenou.

Televizní hvězdy o vyhazovech nic netuší

Hvězdy totiž údajně o vyhazovech nic nevědí. „Ne!“ reagovala včera na dotaz, zda ví o personálních změnách, Markéta Fialová. A mlčí i její kolegové. Mezi reportéry a kameramany totiž vládne strach. Vedle hrozby propouštění se jim mění i finanční podmínky.

Zpravodajům, kteří na Nově zůstanou, zbude jen paušál, o honoráře za jednotlivé reportáže definitivně přijdou. „U někoho to dělá skoro půlku platu,“ přiznal Blesku jeden ze zaměstnanců. „Pořád je to ale lepší než skončit na pracáku,“ dodal.

„Nikdo s námi o ničem nemluví, ale na chodbách se to hodně řeší,“ přiznala jedna z reportérek Novy. Lidé se prý bojí mluvit, přitom by rádi věděli, na čem vlastně jsou. V televizi ovšem odpověď nedostanou. „O žádném propouštění nevím,“ říká stále dokola mluvčí Novy Michaela Fričová.