Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn (16) žaluje matku za nabourání do Facebooku

Američanka Denise New
Američanka Denise New  (Autor: ČTK)
Autor: INT, shp - 
10. dubna 2010
05:00

Vlastní syn žaluje Američanku Denise New za to, že se přihlásila pod jeho heslem na sociální internetovou síť Facebook.

Tam mu v profilu procházela záznamy o jeho osobním životě a měnila mu přístupová hesla. Lane New (16) žádá nyní soud, aby matce zakázal se k němu přibližovat.

Chlapec si stěžoval na to, že mu matka poté, co zůstal na serveru omylem přihlášen a odešel od počítače, změnila heslo. Podle žaloby také posílala pomlouvačné komentáře jeho přátelům a také změnila přístup k jeho e-mailové schránce. Žaloba byla uznána jako právoplatná a za měsíc se bude konat soud.

Lane žije s babičkou, protože jeho rodiče se rozvedli. Denise New se na synův účet přihlásila několikrát, protože ji pobouřilo, co si přečetla.

„Je to moje právo, kontrolovat své dítě a hovořit s ním na Facebooku. Přečetla jsem si, jak po hádce s přítelkyní uháněl autem domů rychlostí 150 kilometrů v hodině a navíc mi to ta dívka řekla. To mě přimělo podívat se na jeho Facebook, abych věděla, o co jde,“ uvedla na svou obhajobu matka, která se obává, že by se ze soudního líčení mohl stát precendens.

milo ( 20. dubna 2010 07:57 )

A co kdyby se dítě hrabalo ve vašem soukromí??? Nebo vaše manželka se hrabala ve vašem mobilu či mejlech??? Má na to stejné právo jako vy na to jeho či její. Ať jste rodič,dítě nebo přítel/kyně, máte právo na své vlastní soukromí do kterého by vám neměl nikdo zasahovat. Ať je to z jakýchkoliv důvodů. Matka mého bývalého přítele mu otvírala poštu z bank atd. Přišlo jí to úplně normální, i když jejímu synáčkovy bylo už 26 let. Když se mě ptala na můj názor, řekla jsem jí, že kdyby mě mamka bez mého svolení otevřela poštu, urazila bych jí pazoury i s loktama. Od té doby mě neměla ráda, ale bejvalej si konečně uvědomil, že má právo na soukromí i od své vlastní matky. Nevím jak to máte vy ostatní, ale lézt jiným lidem do jejich soukromí je dle mého názoru ubohé, dětinské a ponižující jak pro toho kdo špicluje tak i pro druhou osobu a takový lidé si nezaslouží jakoukoliv projevenou důvěru od kohokoliv...myslete si co chcete. Na druhou stranu musím uznat, že to ten parchant s tou žalobou trochu přehnal....

dsmann ( 10. dubna 2010 14:53 )

Když holt někdo nedokáže vychovat dítě tak, aby ho nemusel šmírovat, tak tím šmírováním už nic nespraví. Šmírováním se dá všechno už jenom zhoršit.

e.44 ( 10. dubna 2010 12:37 )

Já si myslím, že by to špiclování puberťákovi vadilo v každém případě, ať už je nebo není všechno OK. V důsledku takového jednéní může mezi rodiči a puberťákem vzniknout dost velká propast.

e.44 ( 10. dubna 2010 12:31 )

Zcela s tebou slavka souhlasím. Jenom bych chtěla dodat, že pokud rodiče nerespektují soukromí svých dospívajících dětí a hrabou se v jejich soukromých věcech, tak to má většinou za důsledek, že své dítě "ztratí". Já osobně bych se k prohrabování věcí svých dcer nikdy nesnížila. To, co člověk zanedbá při výchově, špiclováním nedohoní.

vlasticka ( 10. dubna 2010 12:22 )

a pardon, to patřilo jinam...i když se to sem hodí taky

Zobrazit celou diskusi