Talk show Uvolněte se, prosím!, kterou Česká televizi už několik let vysílá každý pátek večer, patří mezi nejsledovanější pořady veřejnoprávní stanice. Proto není divu, že Jan Kraus patří mezi nejlépe placené hvězdy České televize.

Fotogalerie
3 fotografie

„Kraus za jeden díl dostává osmdesát tisíc korun. Pokud jsou v průměru do měsíce čtyři díly, tak to za měsíc dělá tři sta dvacet tisíc korun,“ prozradil nám zdroj obeznámený s honoráři na České televizi. Samotný Kraus na dotaz, zda uvedenou částku může potvrdit, neodpověděl.

V cizině berou víc

Mediální odborníky ale výše Krausova honoráře nepřekvapila. „Popravdě jsem si myslel, že má ještě víc. Vždyť v zahraničí jsou hvězdy nejsledovanějších talk show placeny ročními honoráři v desítkách milionů dolarů. A Oprah Winfrey je v USA dokonce jednou z nejbohatších žen vůbec,“ říká mediální expert Marek Ditrich.

Jenže osud Krausova pořadu na České televizi je nejistý. "Smlouvu mám do června a pak nabídnu pořad i jiným televizím. Kdo zaplatí nejvíc, tak u toho budu vysílat," řekl nedávno moderátor úspěšné talk show.

V Česku měl podobný honorář jako Kraus například Leoš Mareš za moderování SuperStar. Ten měl za několikaměsíční show inkasovat honorář okolo tří milionů korun.