Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jandová si v podpaždí našla bulku! Rodinné prokletí?

9. dubna 2010 | 05:02

Zpěvačka Marta Jandová prožila dny plné hrůzy. Bála se totiž, že bulka, kterou si našla v podpaždí, znamená, že ji dostihlo rodinné prokletí jménem rakovina!

Zpěvačce skupiny Die Happy a bývalé porotkyni v SuperStar sebrala rakovina rodinu. Na smrtelnou nemoc zemřela Martiny maminka Jana i její starší bratr. O rodinném prokletí se Marta Jandová rozhodla promluvit také v pořadu České televize 13. komnata, který se vysílá dnes večer.

Hlavně vzpomínky na nemocnou maminku jsou pro Martu stále velmi bolestivé. „Byla tím nejlepším člověkem na světě. Moje opora a zároveň největší láska. Její smrt znamenala tlustou čáru za naší rodinnou idylkou. Byl to absolutní konec. Myslím si, že kdyby máma nezemřela, táta by si s ní přál zešedivět. Maminku jsem naposledy viděla 13. dubna v den mých sedmnáctých narozenin. Měli jsme takovou rodinnou oslavu. Maminka už vypadala hodně nemocně, byla hubená a měla jen bříško plné nádorů. Umřela přesně za deset dní. I když už tehdy věděla, jak na tom je, nechtěla se se mnou definitivně loučit,“ popisuje zpěvačka své vzpomínky, ze kterých mrazí.

To ještě netušila, že za pár let si děsivá choroba vybere za oběť i jejího staršího bratra. „Obě ty ztráty dodnes strašně bolí a nemůžu říct, že bych se s nimi vyrovnala. Věřím, že se mi to třeba povede, až budu mít někdy vlastní děti,“ tvrdí ve 13. komnatě Jandová.

Ta sama hrůzu ze strašné nemoci zažila před několika týdny. „Než jsem měla odjet na dovolenou, tak jsem si v podpaždí našla bulku. Samozřejmě mě okamžitě napadlo hned to nejhorší. Naštěstí se to ale nepotvrdilo,“ říká zpěvačka, která v současnosti žije s Viktorem Mrázem, manželem Mahuleny Bočanové a producentem velmi úspěšného muzikálu Děti ráje.

Autor: Josef Koukolíček