Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otec zastřelil svého 14letého syna: Do vězení nepůjde!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Slávka Červená)
Autor: ČTK, rvs - 
8. dubna 2010
13:11

Soud zastavil stíhání muže (54), který nešťastnou náhodou loni v září na Plzeňsku zastřelil při lovu holubů svého 14letého syna. Smrt dítěte byla pro otce už dostatečným trestem.

"Chlapec vstoupil před ústí hlavně brokovnice v momentě, když muž vystřelil na prolétající holuby. Utrpěl smrtelná poranění hlavy," popsala loni neštěstí policie.

Tragédie se stala 19. září na slunečnicovém poli mezi obcemi Hoříkovice a Týnec na jižním Plzeňsku. Nebylo to na oficiálním honu, muž s chlapcem si vyšli na lov sami. Rodina žije v Praze, na jižním Plzeňsku mají rekreační chalupu.

Místo, kde se tragédie stala Místo, kde se tragédie stala | Zbyněk Schnapka

Rodiče v péči psychiatra

Otci hrozilo až pět let vězení, ale soudkyně nakonec rozhodla jinak. Jeho trestní stíhání podmíněně pozastavila. "Byly splněny všechny zákonné podmínky, tedy doznání, lítost, trestní sazba do pěti let a žádné předchozí tresty otce," informoval státní zástupce Zdeněk Slepička.

Během soudu se potvrdilo, že při tragédii se skutečně jednalo o nešťastnou náhodu. Oba rodiče se psychicky zhroutili a jsou v péči psychiatra.

nikko ( 9. dubna 2010 19:45 )

obrovska tragedie, tady by jakykoliv trest postradal uplne smysl

kybella ( 8. dubna 2010 14:43 )

větší trest,než hledět do hrobu svému dítěti a vědět,že je to má vina.Nic horšího už se mu v životě nestane,tak na co ho ještě trestat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání