Balení obsahuje samotný iPad, datový kabel a elektrický adaptér. Na horním panelu najdeme klasický jack jako vstup na sluchátka a mikrofon. Na pravé straně je tlačítko pro uzavření dotykové obrazovky, když ipad přenášite. Pod ním dvě ovládací tlačítka. Na spodní hraně najdeme malý reproduktor a vstup pro datový kabel.

Dotykové ovládání

Dotykové ovládání je pohodlné a intuitivní. Na jeden dotek se dostanete na svoje oblíbené webové stránky. Rychlost načítání záleží na rychlosti připojení k wifi internetu.

Velká nevýhoda je, že iPad neumí zobrazit flashová videa z youtube a podobně.
Naopak samozřejmostí je podpora služeb jako microsoft exchange, gmail, yahoo a další.

Práce s emailem

Práce s emailem je jednoduchá. Přiložené fotografie můžete jednoduše prohlížet. Dokumenty stáhnete a okamžitě s nimi pracujete a ukládáte je.
Práce s galeriemi je příjemná, oceníte zejména skrolování mezi fotografiemi, jejich třídění podle místa pořízení nebo podle zobrazených osob.

Multidotykový IPS displej má úhlopříčku 9,7 palců a rozlišení displeje je 1024 x 768 px. Poměr stran má blíže ke klasickému formátu 4:3 než k módnímu širokoúhlému 16:9. Velikost displeje vám tak dovolí zobrazit více informací najednou. Na velké obrazovce je vidět celá stránka.

Hudební knihovna

Hudební knihovnu přístroje jde procházet pomocí rozbalovacího menu vlevo. Když se vybere album, vyskočí okno zobrazující skladby daného alba. Uživatelské rozhraní používá panely, plovoucí okna a řadu jiných prvků využívajících dostatku místa na obrazovce.

Plusy a minusy

Je pěkný, robustní, umí toho hodně a je bezkonkurenčně jednoduchý na ovládání. Ten, kdo mu řekne ano, se však stane zajatcem světa Apple. Od aktivace přes nákup filmů běží vše přes Apple software iTunes.

+ dobrá kvalita obrazu
+ jednoduché ovládání
+ dlouhá výdrž baterie

- neumí přehrávat flash obsah
- slabá podpora audio a video formátů
- malá paměť, která nejde rozšířit

Bild dal známku 2,78 (uspokojivé)

Na českém trhu by se měl objevit během května, jeho cena v USA je v přepočtu 9400 Kč a ta místní by se od ní zřejmě moc lišit neměla.