Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepšího kamaráda zabil kvůli PlayStationu

Autor: INT, oj - 
6. dubna 2010
14:16

Soud v Ostravě se v úterý začal zabývat případem Jiřího Mládka (20) který v září brutálním způsobem zavraždil svého nejlepšího kamaráda Lukáše (23) kvůli herní konzoli. Ubil ho v jeho bytě v Ostravě.

Podle serveru denik.cz se mladík už v minulosti k vraždě přiznal. Řekl, že vůbec nechápe, proč něco tak zrůdného udělal. Údajně se to mohlo stát pod vlivem marihuany a násilnické hry, kterou hrál těsně před činem na PlayStationu. V úterý ale využil svého práva a odmítl vypovídat.

Mrtvého Lukáše našel po několika dnech jeho otec. Vypravil se do jeho bytu poté, co se ho nemohl delší dobu dovolat. Když otevřel dveře, našel ležet syna na zemi v kaluži krve.

Výpověď Jiřího Mládka

Z dřívější výpovědi Jiřího Mládek vyplývá, že osudného dny šli nejdříve do posilovny a pak do Lukášova bytu vyzkoušet herní konzoli. Jiří si prý všechno pamatuje špatně, protože mu Lukáš nabídl marihuanu, s kterou do té doby neměl žádné zkušenosti. Jakoby pozoroval celý zrůdný čin z pozice třetí osoby. „Smáli jsem se, cítil jsem se uvolněně,“ popisoval svoje pocity Jiří.

„Nevím, co jsem to udělal. Popadl jsem sošku, přešel do vedlejší místnosti a Lukáše několikrát zezadu udeřil do hlavy. „Upadl na zem. Ani nevím, kolik těch ran bylo. Vůbec to nechápu,“ vypověděl Mládek.

morfeuss ( 7. dubna 2010 20:53 )

NIKDY BYCH TO DO NEHO NEREKL.JE TO DOBRY SYNEK A TAK SI ZNICIL ZIVOT.JE MI LITO JEHO RODICU A OTCE TOHO LUKASE.

monjja ( 7. dubna 2010 09:41 )

naprosto tomu, že to udělal pod vlivem marihuany....není na světě JEDINÝ zdokumentovaný případ, kdy by někdo měl násilnické sklony po požití této drogy....to spíš byl zase vožralej jako prase...tomu bych věřila...ale marihuana? Už neví, na co by se vymluvil...je to šmejd hnusnej a zabil člověka, teď se to snaží hodit na to, že byl "pod vlivem"....haha, doufám, že tomu nikdo nevěří...A dost pochybuju, že kdyby to byl tak silný materiál, že by mu nebylo spíš hodně špatně a na nějaký vraždění by roupy neměl...větší blbost jsem vážně neslyšela...

aapricot89 ( 6. dubna 2010 20:47 )

Ta v tom priprade se divim, ze tolik znamuch hercu, ted naposledy Sting se snazi aby vlady na celem svete legalizovaly marihuanu. Dodneska jsem mela za to, ze to je celkem neskodna droga, kde se clovek zkorat tak dostane do "lepsi nalady" , pokus po pouziti muze vrazdit, tak to u mne neni potom lehka droga a nikdy by nemela byt legalizovana!

sweet-me ( 6. dubna 2010 16:16 )

Lukáše je mi moc líto, znala jsem ho od malička. Hlavně jeho rodiče se přes to nedostanou nikdy, byl jejich jediné dítě, kterému by obětovali vše. Nevěřím v to, že se to vše událo kvůli hře..v celé kauze je mnoho nejasností..možná to u soudu nějak objasní svědkyně, která tam byla..Byla přítelkyní zprvu Lukáše, pak toho Jiřího. Je to moc smutné, že byl ukončen život tak mladého a hodného kluka

honzaoliwapcr ( 6. dubna 2010 14:47 )

Nikdo přesně nevíme co se mezi nimi odehrálo..Fakt je ten, že pokud druhý déle užíval marihuanu a začal tzv. nováčka prudit svými slovy a narážkami, ten možná trošku ovlivněn trávou nezvládl své emoce, neodhadl situaci a zabil kamaráda. Skrytá agrese se projevila. Začít život ve dvaceti s vraždou, není nic dobrého. Myslím, že pro společnost bude ztracen....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání