Dáda, která má stále nehybnou levou ruku, si dvakrát denně musí kvůli hrozbě ucpání cév píchat injekce na ředění krve. Doma ruku navíc poctivě procvičuje.

Právě krevní sraženina, která ucpala silnou cévu vedoucí od krku do levého ramene, způsobila nehybnost končetiny.

Celá tahle diagnóza je následkem operace páteře, které se Patrasová nedávno podrobila. Do střešovické Vojenské nemocnice se zpěvačka na radu kamaráda dostala opravdu za pět minut dvanáct. Krevní sraženina totiž přímo ohrožovala mozek a Dádin život.

dobrý večer paní Patrasová, bude se 17.4. konat Julidada show, uvidíme Vás na ní? Děkuji.  (Edita) 
Ano, 17. 4. se určiotě uvidíme. Děkuji všem za dotazy a za přání brzkého uzdravení. Vaše Dáda
Proč ze všeho děláte vědu, spousta lidí byla na těžších operacích, injekce na ředění krve se píchá po každé operaci a všichni pacienti se to naučí, tak proč ze sebe děláte furt chudinku??? (Jolana) 
Milá Jolano, žádnou chudinku ze sebe nedělám. Pouze jsem odpověděla na dotazy novinářů. Myslíte si, že mě těší být s nemocí na titulní stránce?
Podle vasich odpovedi tipuji, ze jste uzasna mila zena. Moc vam preji brzke uzdraveni. Je od vas hezke, ze jste si na ctenare Blesku udelala cas! Budete nekdy v budoucnosti tocit pohadku nebo film, mela by jste, JSTE VYBORNA HERECKA. Chce vase dcera byt hereckou nebo zpevackou? Vypada to, ze mate velice nadane deti. (Adela) 
Nechávám plně na svých dětech jaké povolání si vyberou, protože i kdybych nechtěla, tak vím podle sebe (tatínek si nepřál, abych byla herečka), že si stejně půjdou za svým cílem.
Pani Patrasova, jsem moravacka zijici v Holandsku. Nedavno jsem se dozvedela, ze jste po tezke operaci. Moc Vam drzim palecky a preju vsechno jenom dobre a do budoucnosti moc, moc zdravicka. (Dagmar Velthoven) 
Děkuji Vám
Dobrý den,jezdíme s vnučkami často na vaše představení, mají vás moc rády. Obdivovala jsem vás na vystoupení 2O.3.,kdy jste byla těsně po operaci a přesto jste s dětmi zpívala a tancovala. Přejeme hodně zdraví ! (Vaše jméno) 
Vzala jsem si docela velké sousto a doufám, že to nebylo moc poznat. Moc Vás i vnučky zdravím.
Dobrý den, kde jste se narodila. Přeji hezké uzdravení. S pozdravem Vojtík (vojta) 
Narodila jsem se v Praze v nemocnici U Apolináře:-)))
Vážená paní Dagmaro, když čtu ty příspěvky, tak žasnu, co ty lidi nevymyslí. Já vymýšlet nic nehodlám, jen Vám přeji brzké uzdravení a výdrž při odpovědích, které opravdu vybíráte s vervou. Zdravíme z Moravy, Katka a děti. (Hřebejkovi) (Kačka) 
Děkuji
sveho casu jste byla nejkrasnejsi zena v ceske republice ,s krasnymi vlasy,postavou...kovarova schaffhausen (katerina kovarova) 
Příroda dává, čas bere:-)))
Dobry den pani Patrasova preji vam hodne zdravi a optimizmu do zivota.To co delate pro male deti je uzasne krasny den. (jitka) 
Děkuji velice
Hezký podvečer, Dádo, když mně bylo 5 let (teď je mi 12), tak jsem svou mamku neustále "bombardovala" prosbou, aby zavolala Dádě a pozvala ji k nám domů na kafe... Nemohla jsem pochopit, proč Dáda nemůže přijet:o), když ji mám tak ráda:o) BRZY SE UZDRAVTE. Jak se má Vaše fenka??? (Barča) 
Barčo, obě fenky Fatty a Julča jsou naprosto v pohodě. Ostatně jako my všichni, když je venku sluníčko. Měj se moc hezky.
Nemám na Vás žádný dotaz, jen mlhavou vzpomínku, když jste jako malá byla se svojí tetou v létě (asi to bylo v Železné Rudě) na prázdninách a já jsem tam byla také se svojí maminkou, která znala Vaši tetu. Teď je mi 56 let, jak to utíká! Pamatuji se, jak jste už tenkrát zaujala a byla středem pozornosti a to jste ještě ani nechodila do školy, měla jste ofinku a černé krátké vlásky a byly jsme spolu v nějakém táboře, pamatuji si na stany s podsadou, krásně svítilo slunce. Vás všichni obdivovali, mluvili na Vás a já stala stranou, protože už tenkrát jste Vy byla ta "hvězda". Přeji Vám rychlé uzdravení a hodně štěstí  (Milada) 
Na ten tábor si vzpomínám, dokonce z něj mám fotku jak sedím s kamarádem Zdendou před stanem s podsadou. To jsou věci! Milá vzpomínka, děkuji
Dobrý večer, ještě jsem se chtěl zeptat. Stále vychází časopis Dáda. Jak vůbec vznikl? Byl to váš nápad. Která role je vaše nejoblíbenější? S pozdravem Jan Bedřich z Chebu (Béďa) 
ČAsopis Dáda vychází už jedenáctým rokem, je v českých rukou a děti v něm najdou spoustu soutěží, kvízů, příběhů a zajímavostí o přírodě a o životě na této planetě. Je pro zábavu i poučení. Vázne nám distribuce, je spousta kde o něm ještě nevědí.
Moc se nepise o vasich detech. Pokud se nemylim mate dve deti. Co delaji, kolik jim je let a maji nejake konicky? Zpivaji a nebo hraji na nejaky hudebni nastroj jako vy a vas manzel? Preji vam brzke uzdraveni!!!!! (Evina) 
Dceři bude patnáct a chodí na jazykovou školu. Odmala hraje na klavír, zpívá, tancuje, maluje moc hezky a také ráda fotografuje. Syn, kterému bude 27, absolvoval minulý měsíc AMU. Je v angažmá v Symfonickém orchestru Karlovy Vary jako první klarinetista. Zpívá s BigBandem a moc dobře! skládá hudbu i texty a hrozně rád chytá ryby a vaří. :-))
Dobrý den,p.Patrasova přijedete ještě někdy do Trutnova.Hodně zdravi. (Eva Trutnov) 
Pan pořadatel z Trutnova blokuje termín 1.5., tak doufám, že se brzy ozve.
Milá Dádo, sice je mi už patnáct let, ale moji sestřenici budou dva roky a zbožňuje Vás stejně jako já v jejich letech. Nejvíc tedy žížala Julie:-D Plánujete v nějaké bližší době vydat nějakou novou desku. A když už ne nějakou desku, tak třeba písničku, turné, ebo něco jiného? Mějte se hezky, brzké uzdravení, to je asi to nejdůležitější. S pozdravem Béďa z Chebu (Béďa) 
Béďo, bude vycházet DVD JůliDáda Show a CD JůliDáda:-)))
Milá pani Patrasová přeji brzké uzdravení. Zajímalo by mě zda se někdy podíváte do místa kde jste natáčela např. seriál Návštěvníci a další. (Jana K.) 
Ano, na ta místa se ráda vracím. V Prachovských skalách, kde jsem točila Malou mořskou vílu jsem ukázala svým dětem a jejich kamarádům před pár lety všechna zákoutíčka. Také se ocitám často v místech, kde jsem natáčela Arabelu, Navštěvníky aj. Díky tomu, že hodně cestuji se svými pořady za dětmi.
Přeji hezké jaro a pro vás hlavně zdraví a opět fit kondici, ať můžete dělat radost našim dětem a Vaše děti ať mají spokojenou maminku. A co Felix ml. a Anička, pomáhali s jarním úklidem, když vy asi moc nemůžete? Buďte brzy zdravá :o) (Blanka) 
Ano, mé děti mi hodně pomáhaly. Už jsou velké a jsou mi velkou oporou.
Dado. Proc jste spala s osklivym blbym Kocabem, kdyz doma mate takoveho hodneho milujiciho manzela? Jinak jste super herecka a je moc hezke co delate pro deti. Preji at se plne uzdravite!!!!! (Hedvika) 
Milá Hedviko, s Michaelem jsem kamarádila jako studentka ještě na konzervatoři. Důležité přeci je, jaký člověk ve skutečnosti je a ne jak vypadá. Ro zhodně blbý není a tenkrát jsem do něj byla hodně zamilovaná. Právě pro jeho charisma. Dodnes jsme přátelé.
Milá paní Dádo , držím Vám palce, uzdravujte se a držte se. Jsem stejný ročník a tak Vám můžu potvrdit , že s nemocema je to jako když se roztrhne pytel ale musíte se držet máte 2 krásné děti a manžela , tak už proto. Zdravím Vás a přeji hodně pevného zdraví. Anna (Anna) 
Milá Anno, děkuji Vám. Máte krásné jméno, jako moje dcera a babička:-)
Dobrý den paní Patrasová,přeji hodně moc zdravíčka a krásné jaro.Zajímelo by mě,jak jste si udržovala postavu.Stále vypadáte moc pěkně.Děkuji (Kamila) 
Milá Kamilo, děkuji za přání. Myslím, že jsme vyzkoušely všechny, jaká je blbost držet diety. Hodně závisí na genetice. Rozhodně moc zdravě ale nežiji. I když se snažím:-))
Já Vám přeji brzské uzdravení! Není nic cennějšího než zdravíčko a rodina která někdy pomůže víc než doktoři! (Eva) 
Máte pravdu a děkuji.
Dobrý den, žádnou otázku nemám, jen přeji hodně zdraví a pohody.Věřím, že Vy to dokážete, být zase svěží a usměvavá pro naše malé vnoučky. Držte se a úsměv.Zdravím z Brna  (Lenka Šlapová) 
POzdravujte v Brně, kam se vždycky strašně moc těším.
Moc Vám drzime palce at se uzdravite máme Vas moc radi, muj pětilety Tomasek se na Vas rad diva ma hodně Vašich dvd (Bohdana) 
POsílám Tomáškovi po mailu pusinku a děkuji.
dobry den p. Dagram Patrasova brzy se uzdravit. je mi moc lito (Ivna Novakova) 
Myslím, že to bude dobré.
Dado držime palce at jste brzy zase fit hodně štěstí (Marta) 
Děkuji, už je to lepší.
CHtěla bych se zeptat jestli budete ještě vystupovat pro děti.Přeji vám hodně zdraví. (eva) 
Dokud mě děti budou chtít, tak budu. Už se na ně moc těším.
NEMÁM ŽÁDNOU OTÁZKU JEN VÁM PŘEJI HODNĚ MOC ZDRAVÍ (HELENA LEBEDOVÁ) 
Děkuji vám moc
Srdečne Vás pozdravujem, pani Patrasová a prajem Vám skoré uzdravenie a hlavne, aby Vám to zdravíčko vydržalo. Pozdravujem aj manžela - skvelého to hudobníka. (Michaela Krajčírová z Nitry) 
Děkuji a manželovi pozdrav vyřídím. Bude mít radost.
Dobrý den paní Patrasová, všichni jsme vám drželi palce a doufáme, že už bude vše v pořádku. :) Na požádání dcerky bych se Vás chtěla zeptat, kdy vyjde plánované DVD Školička s Dádou, které si určitě s radostí koupíme včetně CD. Moc děkuji za Vaši odpověď. Budeme se těšit na vašem představení Dětský den s Dádou v Městské knihovně, na které máme zakoupené vstupenky a kterého se už nemůžeme dočkat. Mějte se pěkně a přeji Vám především to zdravíčko. :)  (Jana Králová) 
Dobrý den, kdy přesně vyjde plánované DVD ví pouze vydavatel EMI. Věřím, že to bude brzy. 17. 4. máme další natáčení k již hotovému materiálu. Pak už to snad půjde rychle. POzdravujte malou.
Dobrý den paní Dagmar.Já mám podobné potíže s krční páteří jako vy ale neodhodlala jsem se jít na operaci ,jelikož mám právě strach tady z těchto komplikací.Je to na pováženou.Doufám že se z toho brzy dostanete.Mám vás ráda jako jerečku i člověka.Přeji vám brzké uzdravení a hodně optimismu. (Vanesa) 
Milá Vaneso, asi to závisí případ od případu. Také jsem se dlouho rozmýšlela. Holt jsem měla smůlu. Rozhodujte se, prosím, důkladně.
Ahoj Dádo .moc tě zdravím a posilám hodně pozdravů.Letos to bude v září dva roky co jsem měla úraz a měla jsem taky trombozu.Spadla jsem u garáže a uravalo se mi v noze pět centimetrů,naštěstí se na to přišlo včas,ale taky jsem měla na mále. Manžel mi píchal injekce a byla jsem doma přes půl roku,ale teď se držím .Moc ti držím pěstičky a hodně brzké uzdravení.Verad (verda) 
Uffff!
Dobrý den, přeji brzké uzdravení a mnoho sil.Chci se zeptat, jestli se pro Vás tímto vším, čím jste si v poslední době musela projít změnil žebříček hodnot a jaké plány máte do budoucna? Děkuji  (rorova) 
Žebříček hodnot se mi změnil už hodně dávno., ač se s tím nešířím na veřejnosti. Sáhla jsem si párkrát na dno. Těším se na zítřejší natáčení televizního pořadu Raníček s Dádou, který sledují od těch nejmenších diváčků až po ty školou povinné! Z toho mám velikou radost.
Mila pani Dado,preji Vam abyste se se co nejrychleji zotavila a hlavne hodne toho zdravicka.Preji hodne stesti (Vlasta) 
Děkuji, moc jste mne potěšila.
želám skoré uzdravenie  (Zlata) 
Ďakujem velmi pekně!
pamatujete na film trhak a na jiriho schelingra? (zdenek) 
Jakpak by ne! To byl film, při kterém jsme opravdu zažili spoustu legrace a všichni jsme se těšili na každý natáčecí den. Jirka byl strašně milý a skromný člověk s překrásným hlasem. Nechci říct měla jsem ho, ale mám ho moc ráda pořád.
Vzpominate rada na nataceni princezny Kolobezky? Byla to moc hezka pohadka, moc vam ta role sedla. Nebo i ta - o princezne ktera rackovala. Mate nejake zajimave pribehy z nataceni? Moc vam preji, aby jste se plne uzdravila a treba nekdy jeste natocila nejakou pohadku nebo film. Hlavne ale aby jste byla vporadku. (Johanka) 
Zrovna jste jmenovala mé dvě nejmilejší pohádky, na které mám pořád hezké vzpomínky. Samozřejmě, že příběhů z natáčení je celá řada, ale je spíš na vyprávění, než na psaní...
Ahoj Dado, skoda, ze jste prestala hrat filmy a pohadky. Byla jste veliky herecky talent. Drzim vam palce at se uzdravite a treba aby se vam jeste nejaky ten film nebo pohadka podarila natocit - chtela by jste jeste hrat? (Ela) 
Za svůj život jsem toho natočila opravdu hodně. Hrála jsem v divadle, v televizi, v rozhlase, v zahraničí i u nás. Určitě by se mi líbila nějaká klasická pohádka, tak uvidíme.
Ahoj Dádo, přeji Vám brzské uzdravení. Na fotkách z nemocnice, kde jste méně nalíčená a máte rozpuštěné vlasy vypádáte velice hezky. Neuberete v budoucnu trochu toho líčení. Přirozená jste velice krásná. (Alice) 
Člověk se líčí jinak do civilu a jinak do práce. Tam jsem v rukou maskérů.
Dádo, už jako malá jsem z vás byla hotová, na žížalu Julii a další skvělý písničky jsem tancovala ostošest a mám vás ráda doteď. Můžete říct recept na váš stále skvělý vzhled? A jak se vám žije na chaloupce v Českém ráji? My ji máme v Mladějově :-) Hodně zdraví přeje Monča Fialková. (Monika Fialková) 
Mončo, právě jsem se vrátila z chaloupky, kde jsem dostala pěkně vyšleháno snad od celé vesnice. Bylo tam moc krásně, tak jak je ostatně v Ráji vždycky! Co se týká vzhledu, tak bych Ti nepřála, aby si mne viděla v té nemocnici. Jinak se s tím nedá nic dělat, jen mít pozitivní přístup k životu a takové rodiče jako já. Ahoj. Dáda
mám nick podle vás,nevadí?mnoho zdraví přeji a prosím jak zjistím kde koncertujete?děkuji (dada) 
Pakliže se pod mým jménem vyjadřujete šlušně, nemám nic proti tomu. Info o koncertech na www.patrasova.cz
ahoj dádo jak se vede (alka) 
Mohlo by to být lepší, ale neztěžuju si:-)
Milá Dádinko mám 2 dcerky které vás mají moc rádi a chtěla bych vám touto cestou popřát hodně zdravíčka a štěstíčka budte opatrná zdraví vás Lenka,Adinka a Terinka z Chomutova. (Lenka Kopecká) 
Lenko, Adinko a Terinko, doufám, že se uvidíme při mém nejbližším představení v Chomutově. A nebo tuto neděli v Raníčku na ČT1.
Sdělte mi,prosím,jakým způsobem hrajete se žížalou Julií PACI PACI,jen tak- děti to nechápou Pro mě jste nepochopitelná celá...vždyt se můžete prezentovat i jinak. Přeji Vám hodně zdraví,s tím se umíte poprat,v tom Vás fakt obdivuju. učitelka Mš (učitelka) 
Vážená paní učitelko, proti gustu žádný dišputát. S Jůlinkou - loutkou nehraju Paci Paci, jak bych také mohla, viďte? Žížala je kroužkovec, který. jak je známo, nemá ručičky! Jsem jaká jsem a rozhodně nemám snahu se prezentovat jinak. Děkuji za přání zdraví
Nehybná ruka ,den po prouštění z nemocnice po operaci kdy šlo o život.A k tomu fotografie při práci na zahradě.To nejde dohromady.Druhá I.B. A to je škoda. (Hanka) 
Nehybná ruka je od 15. února, to je sedm týdnů. Na zahradě jsem moc nepracovala, jen jsem vymetla kaluž, která mne rozčilovala už dlouho. Jestli někdo visel na plotě, to je jeho věc. Doufám, že jsem Vám v tom udělala trochu jasno.
Dobry den mila pani Dado, drzim Vam palce, vydrzte, jste velmi statecna.... odkud berete tolik mentalni sily a energie, jestli se smim zeptat, a jestli jste spise klidna povaha.moc dekuji predem za Vasi odpoved. Zdravi Jana J. (Jana J.) 
Jsem spíše klidná povaha a energii dostávám velkými doušky od dětí a také v přírodě.
Milá Dádo,držím vám palce,ať jste brzo v pořádku,není tolik lidí jako vy,které umí vykouzlit na dětské tváři radost a smích,i já si ráda poslechnu vaše písničky a s dcerou,ketrá je vaší obdivovatelkou,na ně tančíme. (Renata) 
Děkuji, doufám, že s dcerou brzy přijdete zase tančit. Třeba 17.4. v Praze
Dobrý den,samozřejmě přeji brzké uzdravení,jako malá jsem koukala na vaše pořady a teď je ráda sleduje moje 6ti letá dcerka,doufám,že se budeme moci těšit na vaše další a další vystoupení ...hodně síly,zdraví a štěstí  (míša) 
To mám radost, moc malou pozdravujte a děkuji
JAk vzpominate na nataceni Arabely a mate nejaky vesely pribeh z nataceni? (Katka) 
Veselých příběhů je mnoho, zvláště z první série. Obě Arabely byly nezapomenutelné a ráda na ně vzpomínám.
Dobry vecer pani Patrasova chtela jsem se zeptat jestli budete delat pro deti predstaveni a jestli budete vystupovat i v Hranicich na Mor. diky (Jana Hruskova) 
Toto představení je právě v jednání. Termín se objeví na mých stránkách www.patrasova.cz
Paní Patrasová ,přejem vám brzké uzdravení a držíme vám palce at vám všechno dobře dopadne. (vojteková) 
Děkuji
Krásný den, jenom bych chtěla popřát hodně a hodně zdraví a poděkovat za super pořady pro děti. Ještě jednou děkujeme za vystoupení vloni v červnu v Kovači u Jičína. (Zlatka) 
Byloto tam moc fajn, doufám, že se tam brzo vrátím.
Umíte plavat? Jako moc dobře? Kolik uděláte bazénů? Jakým stylem nejčastěji plavete? (Michal) 
Plavat umím, myslím si, že dost dobře, když jsem si troufla do bazénu s šesti delfíny v Návštěvnících. Bazény nepočítám, ale zvládnu jich hodně.
Dobrý den,jsem taky po opraci pateře 2 měsíce,ještě pořad nejsem schopna nic dělat. Je to děsně bolestive.Proto nikde nspěchejte do práce,jsem ve vašem věku a proto jsem ráda každemu ránu,že se postavím na nohy.přeju brzke uzdravení.  (jožka) 
Jožko děkuji, už si dám pozor!
Dádo, čím Vás tak Kocáb imponoval, že jsete byla schopna za sebou pálit mosty ? (vlaku) 
Nic takového jsem neřekla, to napsali v Aha.
Milá paní Patrasová, rád bych Vám touto cestou poděkoval za krásné role, v kterých Vás obdivuji již od svých dětských let - Návštěvníci, Arabela, Trhák, z pozdějších jste se mi moc líbila ve filmu Chocking Hazard. Jste úžasná herečka a krásná žena. Moc Vám fandím a věřím, že Vás zase v nějaké pěkné roli uvidím. Zároveň bych chtěl popřát vše dobré, hodně zdravíčka a lásky. Váš obdivovatel David z Brna (David, Brno) 
Milý Davide, takový vzkaz vždy potěší. Děkuji
ADOJ DADO MOC NA TEBE MYSLIM A PREJU TI ABY JSI VSE ZVLADLA.RADA BYCH S TEBOU MLUVILA,ZTRATILA JSEM KDYSI DAVNO NA TEBE KONTAKT ,LEZELY JSME SPOLU V NEMOCNICIV MOTOLE NA STEJNEM POKOJI.MOZNA SI NA ME VZPOMENES NA SESTRICKU EVU,KDYZ BUDES CHTIT TAK SE MI OZVI HROZNE RADA BYCH SE S TEBOU SETKALA,JA TED PRACUJI VE VINOHRADSKE NEMOCNICI.MESJ SE ZATIM HEZKY A TESIM SE NA VZKAZ OD TEBE.MUJ TEL 775050658,ZDRAVI EVA (DVORAKOVA EVA) 
Jsem teď ve Vinohradské nemocnici docela často, takže se třeba potkáme tam?
MIlá paní Dádo, není to otázka, ale povzbuzení.Mámá Vás celá rodina moc rádi, obě holky chodily do Vašeho Baby studia (Klárka do Hybernské, Kristinka na Kačerov) a moc na to vzpomínají. Prožíváme s Vámi Vaše vleklé bolesti a nemoci a věříme, že teď už bude všemu zlému konec! Posíláme Vám ♥ a budeme se za Vás modlit. (Mariana H) 
Mám ráda všechny písničky Michaela Jacksona!
Dobrý den. Jaká písnička je Vaše nejoblíbenější ? Budete v brzké době koncertovat ve Strakonicích ? Děkuji za odpověď. (Lenka) 
Ve Strakonicích přímo nebudu, ale nejblíže budu 1
bude se konat akce 17.4 v Praze  (Klára) 
Ano, bude. V Městské knihovně od 14:00. Těším se na všechny děti.
Dobré odpoledne, paní Patrasová, moc Vás zdravím, nemám na Vás přímo žádnou otázku, ale přeji Vám brzké uzdravení a užijte si jaro s Vašimi blízkými. Hezký den,  (Alena) 
Milá Aleno, děkuji Vám moc a přeji také hezký den.
Dobry den,pani Patrasova budete jeste nekdy vystupovat vkouzelne skolce mem detem se tam hrozne libite stou žížalou (Marika) 
Dobrý den, zdravím všechny účastníky on-line rozhovoru. Kouzelná školka má novou koncepci, kde moderátoři účinkují s loutkami Františka a Fanynky. Já jsem přešla s žížalou Jůlinkou do nedělního raníčku, který má reprízy v sobotu a v pondělí ráno.

 

Fotogalerie
2 fotografie