Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mladíka zasáhl elektrický proud

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Archív)
Autor: Ivana Žáková, jos - 
4. dubna 2010
20:48

Proud zasáhl mladíka (17), který v Ostravě vylezl na sloup s elektrickým vedením. Spadnul z výšky deseti metrů a zůstal ležet v bezvědomí. Celý incident sledovala skupinka asi dvaceti nezletilců, kteří měli popíjet alkohol.

Okolnosti závažného zranění mladíka prověřují ostravští policisté. „Vylezl na sloup a ve výšce asi deseti metrů nad zemí ho zasáhl proud do horní části těla. K výboji došlo zřejmě poté, co mladík zavadil o elektrické vedení,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Podle ní pak ztratil vědomí a zůstal viset na sloupu. Vzápětí spadl na travnatou plochu z výšky deseti metrů.

Tragédii sledovalo asi dvacet nezletilců, kteří se tam přišli bavit. Někteří utekli v šoku a panice pryč. Další volali záchranku a snažili se mladíkoví dát první pomoc. „Mezi mládeží měla kolovat láhev alkoholu. Prověřujeme, zda byl mladík také opilý,“ dodala Holčáková. Podle Lukáše Humpla ze záchranné služby byl mladík v přímém ohrožení života. „Utrpěl kritické poranění hlavy a mozku. Na obou rukou měl velmi vážné popáleniny,“ uvedl Humpl.

 

 

 

 

jirka258 ( 8. dubna 2010 21:04 )

to není magor ale můj nelepší kámoš tak se klidněte ja u toho byl a bejt tam vy tak take p******y nepíšete !!!!!!!!!

anelam ( 5. dubna 2010 15:54 )

A hřiště zatravnili.ohradili plotem tak napodobují hovadiny z akčních filmů.

hrubackova ( 5. dubna 2010 06:31 )

SSM a brigády jim zrušili,ve víře jsou materialisté,rodiče nemají čas a musí vydělávat a tak se blbne.Jakýmkoliv způsobem,nejlépe po vzoru ze zámoří.

siroky11 ( 4. dubna 2010 21:17 )

to zůstává rozum stát!

Zobrazit celou diskusi