Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Havel se uzdravil, překonal zánět průdušek

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
2. dubna 2010
17:02

Bývalý prezident Václav Havel, který měl zánět průdušek, se uzdravil. Cítí se dobře a po Velikonocích začne opět úřadovat, řekla Havlova tajemnice Sabina Tančevová.

Havlovi se udělalo špatně 23. března, lékaři mu nasadili antibiotika. Zánět se Havlovi vrátil, nemocný byl už v únoru.

Minulé úterý dostal Havel horečku a musel zrušit svůj program včetně setkání s britským princem Charlesem a jeho manželkou Camillou, kteří tu v té době byli na návštěvě.

Zánět průdušek potvrdily laboratorní testy. Exprezidenta nemoci dýchacích cest trápí často a představují pro něj vždy zvýšené riziko, loni byl dokonce přímo ohrožen na životě. V minulosti měl Havel rakovinu plic, kvůli níž mu lékaři museli polovinu plíce odstranit. Nepříznivé pro jeho zdraví je i to, že léta kouřil a že v 80. letech byl coby disident vězněn.

S Obamou se pravděpodobně nesetká

Ke svému programu se nyní po nemoci vrátí v úterý. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se Havel měl setkat s americkým prezidentem Barackem Obamou, který bude se svým ruským partnerem Dmitrijem Medveděvem v české metropoli podepisovat novou smlouvu o jaderném odzbrojení. V plánu setkání s Obamou nebo Medveděvem podle Tančevové není.

S Obamou se bývalá hlava českého státu setkala loni při jeho první návštěvě Prahy. Havel ho tehdy upozornil, ať si dá pozor na to, že jsou do něj "vkládány bezmezné naděje" a mnoho lidí s ním spojuje svá očekávání na rychlý vznik lepšího světa.

aapricot89 ( 4. dubna 2010 12:43 )

sorry, rakovinou

aapricot89 ( 4. dubna 2010 12:42 )

Who cares???Tento zrzavej skret a ***r se mel i za bolsevika jako prase v zite.. Kazdorocne dostaval od Amnesty International 90 000 bonu!!! Nejvic mne bylo lito pani Olgy, ktera bojovala s takvinou a ten jeji skret se uz kur,vil s Veskrnkou.....a pred ni s dalsimi a dalsimi pipinami

skromny ( 3. dubna 2010 19:06 )

Tak to se pane kolego mejlis. Prdy tohoto nechvalne znameho pana jsou pro republiku velmi dulezite !! Nejdulezitejsi bude ten posledni....!! Prdu zdar !!(samozrejme tomu zaverecnemu. Ten to umocni. )

skromny ( 3. dubna 2010 18:58 )

Slecno Hrubackova, on ale nebyl v tom curani zadny prebornik. To jista dama, co si rika zpevacka je v teto discipline jina trida......!! Preji Vam hezke Velikonoce !!

skromny ( 3. dubna 2010 18:51 )

Nemohu to posoudit, nikdy jsem v nemocnici nebyl s vaznejsim problemem. Stelne ale vidim znacnou miru cynismu v jeho nekdejsim vyroku, ze osetreni jako on ma kazdy obcan CR. Snad by k tomu mohl neco rict nektery pacient, ktery ma s lecenim v nektere nemocnici vetsi zkusenosti.......?!

Zobrazit celou diskusi