Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svědek tragické nehody: Lidé padali jako hrušky

Autor: Čas.sk, oj - 
1. dubna 2010
13:14

Přímo v železniční stanici ve slovenské Spišské Nové Vsi se před polednem srazily dva vlaky. Podle našich informací při nehodě zemřeli tři lidé a čtvrtý bojuje o život. Blesk.cz získal první výpovědi svědků nehody.

"Zatím máme hlášeny tři mrtvé, další člověk je na hraně života," řekl vedoucí operativního řízení hasičského a záchranného sboru v Košicích Daniel Blaško. Upozornil, že záchranáři z havarované vlakové soupravy stále vyprošťují další cestující.

Zatím není zřejmé, kolik lidí se ve vlaku v době neštěstí nacházelo. Podle slovenského portálu tvnoviny.sk je zraněných kolem dvaceti. Do stojícího osobního vlaku narazila lokomotiva nákladního vlaku společnosti Cargo Slovakia.

Foto:  vlaky.net

"Právě jsme nastupovali do osobního vlaku. Když jsme procházeli uličkou vagonu, náhle se vlak prudce pohnul. Lidé padali, viděl jsem několik raněných, měli tržné rány na hlavách a drobnější zranění," řekl serveru jeden z cestujících. Na místo pak dorazili hasiči, záchranáři a sanitky. K místu neštěstí směřoval podle portálu i vrtulník.

Záchranáři se snaží vyprostit strojvůdce elektrické lokomotivy, která do osobního vlaku narazila. Podle prvních zjištění bylo příčinou nehody selhání elektrodynamické brzdy. Namísto brzdění začala lokomotiva zrychlovat a stala se neovladatelnou.

Svědek nehody

Server čas.sk hovořil s mužem, který byl v momentu srážky v odstaveném vlaku. „Stojící lidé padali jako hrušky, mnozí měli rány na hlavách, krváceli. Paní, která seděla vedle mě, se chytala za srdce. Myslel jsem si, že odpadne. Protože jsem seděl nic se mi nestalo. Viděl jsem, že sanitky přijely rychle a přímo v nich ošetřovali raněné. Mnozí nešli ani na ošetření do nemocnice,“ dodal cestující.

kleha ( 2. dubna 2010 07:47 )

som obcan Spisskej novej vsi bol som sa tam pozriet mohlo to dopadnut aj tragickejsie..

kukuku ( 1. dubna 2010 16:38 )

Redaktoři, redaktorky a jiná individua v tomto plátku musí být produkty porevolučního školství. Před revolucí by se "vlaky nesráželi" ani uklízečkám. Když jsem slyšel exministra školství Lišku, jak se dožadoval dalších miliard do školství, otvírala se mi kudla v kapse. Prý peníze investované do vzdělání jsou nejlepší investicí - peníze se ve školství "rozpustí" a "produkty" tohoto školství jsou čím dál ubožejší.

jakotunejsem ( 1. dubna 2010 15:43 )

Obávám se, že redaktoři tohoto plátku nejsou Češi, nebo jsou to děti, nebo blbci. "Vlaky se srazili" ... to není překlep ale hrubá chyba. Není Blesku stydno za tyto neustále se opakující hrubky a vandalizmus vůči mateřskému jazyku?

Zobrazit celou diskusi