Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hyeny ukradly ze školy schodolez

Autor: Pavel Ryšlink - 
31. března 2010
20:32

Bezohlední zloději značně ztížili studium handicapované Lence Vysloužilové (19) z Hlušovic na Olomoucku. Z budovy soukromé živnostenské školy v Přerově, kde bude dívka letos maturovat, ukradli schodolez.

Vozíčkářku teď musejí do schodů vynášet spolužáci.

„Nechápu, jak někdo může vzít věc, která mu k ničemu není. Ti zloději to museli vědět, že je to pro vozíčkáře,“ řekla Blesku maminka handicapované studentky. „Lenku tak musíme tahat v rukách do druhého poschodí. Ty schody jsou hrozné. Strašně bych tak chtěla poděkovat spolužákům, kteří nám s ní pomáhají. Nebýt jich, tak to nezvládneme,“ podotkla.

Zařízení za 120 tisíc korun pořídil Vysloužilovým okresní úřad. „Měla ho, už když chodila na základní školu a schodolez s ní putoval i na přerovskou střední školu. Potom chce jít na práva. Sehnat nový schodolez bude pro nás těžké,“ řekla Vysloužilová.

Lenka Vysloužilová zařízení použila naposledy minulý čtvrtek. V pátek nebyla ve škole a v pondělí už bylo zařízení pryč. „To se ani nedá vyjádřit, jak je to strašný. Je to sto schodů,“ řekla Blesku Lenka.

„Žádáme všechny, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace, aby volali linku 158,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

pepazdp ( 1. dubna 2010 14:33 )

Vyúvozovkoval jsi to pěkně Pokud jsem to pochopil správně a je řeč o cikorkách, tak s tebou souhlasím. Je fakt, že od sametu se jim začalo neskutečně nadržovat a je to čím dál tím horší.

sakra ( 1. dubna 2010 12:55 )

Naprostá bezcitnost lidí a dal bych krk za to, že je jim do 20-25 let a jsou "vychování" v rámci "demokracie". To co se děje posledních 20 let není "pozůstatek" 40 let, jak se nám snaží dizidenti či "politici" nakecat, ale tím co se vše začalo dít po sametu.

Zobrazit celou diskusi