Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lojzík je koňský trpaslík!

Takhle Lojzík vypadal před rokem, když ho Blesk poprvé navštívil
Takhle Lojzík vypadal před rokem, když ho Blesk poprvé navštívil  (Autor: Blesk - Kateřina Moravcová)
Autor: mor - 
31. března 2010
05:00

Koník Lojzík oslavil své první narozeniny. Blesk nechyběl. Vždyť byl před rokem u toho, když se Lojzík narodil. Jeho příchod na svět nebyl radostný, při porodu zemřela jeho matka a vůbec nebylo jisté, zda přežije.

Lojzík uvítal návštěvu nadšeně. Jak by také ne, když k narozeninám dostal plnou krabici mrkve, jablíček a dalších dobrot. Blesk mu popřál hodně zdraví do jeho dalšího koňského života. Takové gratulace je mu třeba. Lojzík totiž trpí genetickou vadou, kvůli které už nikdy nevyroste.

„Když se Lojzík narodil, neváhali jsme ani chvilinku a hříbě jsme si dovezli do našeho azylu. Vůbec nebylo jisté, zda bez matky přežije. Koník ale bojoval statečně,“ zavzpomínala majitelka a ošetřovatelka zvířecího útulku Ostrovský Macík Hana Šimková (36).

Jenže během roku zvěrolékaři zjistili, že hříbě trpí genetickou vadou. „Měří 150 cm a váží 200 kilo. To je jeho maximální výška a váha. Váží až čtyřikrát méně než dospělý kůň,“ potvrdila ošetřovatelka, podle níž koně s podobnou nemocí končí na jatkách. Lojzíka nic takového ale nepotká.

Zobrazit celou diskusi