Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ODS porušila zákon: Použila rušičky mobilů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Michal Šula)
Autor: oj - 
26. března 2010
15:30

Aby se ODS při čtvrtečním jednání výkonné rady, které probíhalo za zavřenými dveřmi vyhnula úniku informací, nasadila rušičky signálu mobilních telefonů. Podle Českého telekomunikačního úřadu se tak dopustili porušení zákona.

"Ano, měli jsme na jednání výkonné rady rušičky mobilního signálu. Všichni přítomní v sále o tom věděli a souhlasili s tím," řekl serveru idnes.cz mluvčí strany Martin Kupka.

Se spojením ale neměli problém pouze členové ODS, ale i novináři, kteří čekali mimo jednací síň. Podle mluvčího tak chtěli zabránit úniku informací, který by výsledek jednání mohl ovlivnit, stejně jako při úterním zasedání grémia strany. Ještě v průběhu jednání se objevila nepravdivá informace, že Topolánek odstoupil.

Použití rušiček není legální

S tím ale nesouhlasí Český telekomunikační úřad (ČTU). Podle zákona o elektronických komunikacích je použití v celé Evropské unii nelegální. Úřad na použití rušiček reaguje pouze v případě, že je upozorněn stížností a pokud se provoz rušičky prokáže, následovalo by uložení pokuty podle zákona o elektronických komunikacích.

sakra ( 27. března 2010 11:04 )

No jo, ale ODS už "provedla" občanům plno nelegálních věcí o kterých je Nečas HLUBOCE PŘESVĚDČEN, že jsoi legální.

cliffender ( 26. března 2010 20:53 )

nedodržování zákonů je trestné nebo trestuhodné nebo přípustné???? Jak se v tom vyznat??? Jak, kdy, někteří vyvolení nemusí dodržovat nařízení Üstavního soudu, pana Peciny a jde to bez diskuzí.

gogo ( 26. března 2010 18:01 )

To byl jistě nápad Ivánka Langrojc .... To víte, bývalý ministr vnitra ... A třeba zase budoucí .... Dnes jeden neví jakého nového "Kubiceho" tento hoch před volbami vymyslí ... Je to primitivní ale účinné.....

siroky11 ( 26. března 2010 16:50 )

Stejně se to "zahraje do autu", jako vše, co se týká ODS. Langer se už o to postará!!! Jóóó, kdyby to tak byla válečná porada levice, to by bylo jiné kafe, že?, vy zasr.aný modráci!!!

glumik ( 26. března 2010 15:56 )

a kdo jako tu stiznost poda, kdyz novinari nezavisli na politickych stranach jsou minulosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa