Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lupič držel rukojmí v bance: Hrozí mu 12 let

Takhle zná lupiče celé Česko. Zafačovaného a s brýlemi přes oči, jak ho po akčním zadržení nakládají policisté do auta.
Takhle zná lupiče celé Česko. Zafačovaného a s brýlemi přes oči, jak ho po akčním zadržení nakládají policisté do auta.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
26. března 2010
10:26

Na muže, který v prosinci přepadl banku a několik hodin v ní držel jako rukojmí dvě k smrti vyděšené ženy, podalo Městské státní zastupitelství obžalobu. V případě odsouzení mu prý hrozí až 12 let. Jedenapadesátiletý muž je ve vazbě.

"Obžalobu jsme dnes podali k Městskému soudu v Praze," uvedla mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Podle ní viní žalobci muže z loupeže a braní rukojmí.

Ozbrojený muž zhruba týden před loňskými Vánocemi přepadl pobočku Komerční banky na Novodvorské ulici v Praze 4 a zadržoval tam ředitelku banky a jednu ze zaměstnankyň. Za jejich propuštění prý žádal tři miliony korun. Jednu z pracovnic muž dobrovolně propustil, policisté poté osvobodili i druhou ženu. Jedno z nejdramatičtějších bankovních přepadení v novodobé pražské historii se obešlo bez zranění.

Lupiči prý hrozili likvidací rodiny

Podle advokáta Radko Chudoby vysvětlil muž svůj čin tím, že jej někdo vydíral, chtěl po něm tři miliony korun a hrozil mu likvidací rodiny. Svůj čin prý neplánoval. Předtím se v bance údajně pokusil vzít si úvěr, který mu však zaměstnanci finančního ústavu nedali. Údajný lupič později serveru iDnes.cz sdělil, že rukojmí v bance nedržel, pouze tam s ním prý seděla jedna ze zaměstnankyň.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání