Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec ubil dcerku, vadil mu její pláč!

Otec zabil dítěte kvůli pláči
Otec zabil dítěte kvůli pláči  (Autor: PROFIMEDIA.CZ - ilustrační foto)
Autor: Jitka Žigová - 
26. března 2010
07:00

Otřesný případ ubití malé holčičky (†2,5 měsíce) vyšetřují kriminalisté na Náchodsku. Zabil ji její otec (30), kterému vadil pláč miminka. Muž se krátce po zatčení k hrůznému činu přiznal.

Neustálý nářek malého dítěte rozběsnil 18. března v nočních hodinách jeho otce natolik, že ho nejprve přikryl peřinou. Když ani to nepomohlo a děcko plakalo dál, tak ho opakovaně bil, především do hlavičky. Bezvládné tělíčko odvezl do nemocnice.

„Pro lékaře si připravil výmluvu, že miminko upadlo na hranu stolu,“ řekla Blesku Iva Marková z krajské policie v Hradci Králové. Přes veškerou snahu lékařů dítě, které utrpělo závažná poranění hlavy, zemřelo.

Policisté viní muže, který se ke svému činu už přiznal, ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, za které mu hrozí 8 až 16 let odnětí svobody. Soudce královéhradeckého soudu včera po 13. hodině rozhodl, že muž si na svůj proces počká ve vyšetřovací vazbě.

Z vraždy policie obvinila také matku (20), která minulý týden odložila svoji novorozenou holčičku na víko kontejneru v Litoměřicích. Holčička se přitom narodila životaschopná. „Obviněná žena se k činu přiznala, ale proč to udělala, nebyla schopna zcela objasnit,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Další matka udusila v roce 2002 látkovou plenou svou čtrnáctidenní dceru. Matka byla přetažená a nevydržela, že kvůli pláči dcery probděla celou noc. Vrchní soud ženu uznal vinnou ze zabití dítěte a poslal ji na šest let za mříže.

alenam ( 30. března 2010 14:05 )

Přečetla jsi si vůbec to na co reaguješ? Beruska o ničem takovém vůbec nepsala.

klotilda ( 30. března 2010 08:56 )

V šoku reagovala na otázky.Dle vašeho přesvědčení jsou uvozovkové matky všechny ty ,které svěří dítě otci,babičce,školce...?

suskyn ( 29. března 2010 12:48 )

klotilda ( 28. března 2010 04:47 )

Je neuvěřitelné,že se někdo může na tomto rodinném neštěstí takhle přiživovat.Matka,evidentně zoufalá a v šoku je předhozena davu.Nedávno se zde probíralo,jak jsou otcové rovnocennými rodiči.Jakmile se něco stane,je ovšem matka zodpovědnái za otcovo chování.Reakce okolií a rodiny je ukázkou vnímání otcovství a mateřství u nás.Článek o matce dítěte,je děsivým svědectvím o primitivní hlouposti jeho autorky.

e.44 ( 27. března 2010 23:27 )

Ty jsi se dopustil v dnešním článku(27.3.) k tomuto tématu toho, že bylo možné se dozvědět z jedné fotografie příjmení hlavních aktérů.Místo toho, aby jsi potrestal toho, kdo to způsobil, potrestal jsi všímavé čtenáře tím, že jsi jim zrušil diskusi. No fuj!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání