Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vdova: Lékaři nechali manžela (30) trpět

Vdova po Vladimíru Šťovíčkovi s jeho fotografií
Vdova po Vladimíru Šťovíčkovi s jeho fotografií  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: Jitka Žigová - 
23. března 2010
06:35

Se smrtí manžela Vladimíra Šťovíčka (30), kterého zabil virus prasečí chřipky, se od listopadu těžko smiřuje Petra Šťovíčková z Jičínska. Je přesvědčena, že lékaři podcenili jeho stav.

Tři dny ho nechali na běžném izolovaném pokoji. Další den ho už museli převézt na jednotku intenzivní péče, kde ještě to ráno zemřel.„Nemocnici viním z toho, že manžel trpěl. Mohl klidně zůstat doma a bylo by to stejné,“ tvrdí Šťovíčková. „Asi si řekli: Je to mladý chlap, žádné tintítko, tak to ustojí. Nechápu, proč nebyl hned na přístrojích,“ zlobí se matka dvou dětí, z nichž jedno se narodilo jen měsíc před tím, než tatínek zemřel.

„Nepochybili jsme. Stav pacienta si umístění na JIP už po přijetí nežádal,“ odmítl nařčení náměstek ředitelky jičínské nemocnice Martin Šimák.

„Myslím, že mohli dělat víc,“ namítla vdova. „Když jsem s mužem večer před jeho smrtí mluvila po telefonu, byl vyřízený. Říkal, že ho to moc bolí, že to nemůže vydržet a že má strach,“ řekla.

„I pacienti, kteří měli horší průběh chřipky než můj muž, ale jinou péči, dál žijí,“ dodala žena. Proto se obrátila na policii. Ta případ vyšetřuje jako podezření z neposkytnutí pomoci.


dsmann ( 23. března 2010 16:51 )

Ty si ale zdegenerovaný hovado. Já sice nikdy nikomu nic zlýho nepřeju, ale u tebe udělám vyjímku. Přál bych ti abys jednou umíral ve špitále a ty doktoři všude kolem tebe aby pro tebe ani nehnuli prstem.

inkvizitor ( 23. března 2010 15:32 )

zato ty si ten jediný a poslední spravedlivý, co ? takový tlučhuba od pc, co všemu rozumí a všecko ví hlavně co se politiky týká, co? na všecko ten správný a spravedlivý názor a přitom jenom přetvářka

inkvizitor ( 23. března 2010 15:29 )

na zajištění rodiny jsou životní pojistky! ale to je každému líto pár korun, zajistit si hlavu rodiny!Lepší je to na někoho hodit a vysoudit ! Kdo ví, že to bylo pochybení ze strany doktorů??? Když jedem řekne svůj názor, tak je hned závistlivec? Zato vy všichni jste chytří jak sto čertů a stejně vítě prd!

dobrotka ( 23. března 2010 14:31 )

Proc hned zlatokopka? Jak ji asi je a bude = vychovavat a starat se o dve deti bez zajisteni od manzela???????? Chceme se porad rovnat zapadu, tak at je to i s odpovednosti za jakekoli chyby a pochybeni v peci o pacienty. Pokud ma vdova narok na jakekoli odskodneni (manzela a otce ji to sice nevrati), at klidne bojuje i proti takovym skarohlidum zavistivym, jako jsi ty.

seahorse ( 23. března 2010 14:07 )

Hmmm... a pán je zřejmě vševěd.

Zobrazit celou diskusi