Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Krkavčí matka zmrzačila syna: Dostala 32 měsíců

Pětiletý kluk, který si kvůli opařeným nožičkám ponese doživotní následky, si sám natahuje černé návleky od Blesku
Pětiletý kluk, který si kvůli opařeným nožičkám ponese doživotní následky, si sám natahuje černé návleky od Blesku  (Autor: Ondřej Požár, Michal Budík)
Autor: op - 
22. března 2010
18:15

Za týrání a opaření pětiletého Tomáška z Brna dostala jeho krkavčí matka (23) dva roky a osm měsíců vězení. Chlapec má doživotní následky a než dovrší jednadvaceti let, tak ho podle žalobkyně čekají náročné operace.

Podle včerejšího rozsudku Lucie O. syna od jeho narození v březnu 2005 bila, špatně ho krmila a nejméně jednou mu zalepila pusu páskou. A také mu sprostě nadávala.

Týrání podle soudců vyvrcholilo předloni 29.října, když Tomáška v koupelně v bytě v Cyrilské ulici v Brně na okamžik strčila do vany s horkou vodou, takže měl tzv. ponožkový efekt a utrpěl popáleniny 2.stupně s nejvyšší intenzitou bolestivosti. Kluk má také omezenou pohyblivost v oblasti kloubů a prstů.

Obžalovaná vinu popírala, ale soud její obhajobu označil za účelovou. „Dítě do horké vody někdo strčil. Pokud by Tomáš do vody spadl nebo vlezl sám, utrpěl by jiná zranění. A k tomu, aby vznikly tak vážné následky, stačila velmi krátká doba. Svou roli se hrál i moment překvapení,“ zdůvodnil ortel soudce Petr Schlagmann.

Krkavčí matka verdikt neslyšela, protože u soudu nebyla. A její obhájce, který žádal zproštění viny, se nevyjádřil. Žalobkyně sice navrhovala nepodmíněný trest kolem tří let, ovšem s rozsudkem se spokojila a vzdala se odvolání.

Týranému klukovi pomohl Blesk

Pětiletému Tomáškovi, kterého dostala do péče babička Vlasta R. (56), Blesk nedávno pomohl ve svém projektu Srdce pro děti. Chlapci přispěl na biotronickou lampu na lepší hojení jizev na opařených nožičkách a na speciální elastické návleky. Lampa přišla asi na 18 tisíc a dva páry na míru ušitých návleků stály přes šest tisíc korun. Tomášek si lampou dokáže ozařovat zjizvené nožičky sám. A návleky nosí 23 hodin denně. Blesk mu pořídil dva páry, aby je mohl častěji měnit, protože babička vnukovi natírá opařená místa speciálním gelem a mastí.

anelam ( 24. března 2010 11:23 )

TAKZVANÁ MATKA DOSTALA MÁLO! VŠECHNO CO JSTE PSALI-ZCHVALUJI! I V BYBLI JE PSÁNO OKO ZA OKO! A KRYMINÁL JE MÁLO PAŘIT JI TY NOHY TAKÉ A JAK SE TROCHU ZAHOJÍ TAK ZNOVA!!!!

isak ( 23. března 2010 22:29 )

Souhlasím s Váma,ale dala bych jí ne jednou týdně,ale každou hodinu,aby poznala jaká to je bolest !!!

beda888 ( 23. března 2010 15:03 )

bez komentáře, máš 110% pravdu. Jak směšné a urážlivé tresty. Ať se někdy poslanci kouknou na Animal planet. Tam tě napráší soused, že nedáváš čoklovi dost vody, napřed tě upozorní "zvířecí" hlídka a když do 14 dní nesjednáš nápravu, dostaneš pouta a jdeš ROVNOU k samosoudci a klidně vyfásneš 2 roky natvrdo. To jsou poměry, co?

mijas ( 22. března 2010 21:00 )

32 měsíců pohodlí v teple a s jídlem až pod nos za to, že zmrzačila své dítě? To přece není normální. Ten klučík zažil tolik bolesti a čekají ho další a další operace spojené s další bolestí a padne za to takovej směšnej trest? Nikomu nikdy nic zlého nepřeju, ale doufám, že v tomto případě boží mlýny pomelou hodně rychle

pek67 ( 22. března 2010 20:27 )

Jsem velmi tolerantní, nejsem typ co by se vyjadřoval ke všemu. Ale tohle mne nadzvedlo a přihlásil jsem se jenom proto, že jsem cítil potřebu vyjádřit se k téhle "nematce". Někomu, kdo dokáže ublížit tak strašlivě bolestivě druhému člověku, by měli dávat vysoké tresty v rozmezí 5-10 let. Kdo to udělá dítěti tak 8-12 a pokud je to vlastní matka a děje se tak opakovaně pak 15 let je odpovídající. Co by tedy musela udělat svému synovi, aby dostala 5 let? Raději to nechci věděta jenom doufám, že se někdo odvolá a takhle to neskončí. Petr

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání