Vždy toužila po tom stát se herečkou. Kariéru tak zahájila v divadlech na Broadwayi a od poloviny 40. let začala natáčet v Hollywoodu. Poprvé se před kamerou objevila v roce 1947 v pětadvaceti letech. Na začátku kariéry byla nominována na Oscara i na divadelní cenu Tony. A v roce 1955 byla na Broadwayi vůbec první představitelkou Maggie ve slavné hře Tennessee Williamse Kočka na rozpálené plechové střeše.

Zahrála si ve filmech režisérů zvučných jmen. Ať už se jednalo o film Vertigo od Alfreda Hitchcocka či Paniku v ulicích od Elii Kazana. Teprve až role Miss Ellie v Dallasu jí ale vynesla v roce 1980 televizní cenu Emmy pro nejlepší herečku.

Bel Geddes byla dvakrát vdaná a z každého manželství měla jedno dítě. V roce 2005 podlehla rakovině plic. Zemřela ve svém domě v Northeast Harbour v americkém státě Maine. Zpráva o její smrti zasáhla i její herecké kolegy ze seriálu. „Cítím se poctěná, že jsem mohla pracovat s člověkem jejích kvalit a jejího talentu, který zůstane v našich krásných vzpomínkách na ni,“ svěřila se Linda Gray, která si v Dallasu zahrála Sue Ellen.

Diváky Dallasu si získala jako hlava rozhádaného klanu Ewingů
Autor: profimedia.cz