Hybner před třemi lety onemocněl rakovinou tlustého střeva. „Potkali jsme se a pak jsme se rozhodli, že půjdeme každý svou cestou. Řekl jsem paní rakovině, že mě těšilo. Ve čtvrtek jsem byl na kontrole, vše je v pořádku a doktor mě chce vidět až za půl roku,“ svěřil Hybner.

„Možná jsem ale dostal cenu i proto, že vychovávám studenty ve velmi ohroženém oboru pantomimy, který má sice školy, ale není kde hrát,“ míní. „Sám jsem si udělal představení černého klauna s bluesovou kytarou, ale zahraju si ho tak jednou za rok v Divadle Komedie,“ upřesnil.

Na dědečka Borise se do Národního divadla přišly podívat vnučky Josefína a Františka, které místo maminky Vandy Hybnerové doprovodil táta Saša Rašilov. V dědových stopách nejdou. „Zbláznily se do koní stejně jako obě mé dcery. U Vandy je to možná nějaký poetický zkrat. Ale i druhá dcera z jiného manželství v pětadvaceti utekla do Sloupu, chodí v kovbojských botách s kloboukem. Tenhle pokus o návrat k přírodě mi nepřipadá normální,“ uzavřel.

Ze známějších tváří byla jako umělkyně do 33 let oceněna Lucie Štěpánková, která hraje druhým rokem kadeřnici v seriálu Ulice. „Divadlo je pro mě důležitější. A jsem moc ráda, že se k nám na Vinohrady vrátila Jiřinka Jirásková, takže zase hrajeme komedii Famílie aneb Dědictví otců zachovej nám pane, kde hraju ještě s Janou Hlaváčovou, Iljou Rackem a Petrem Kostkou,“ řekla Blesku. Cenu za činoherní herectví převzal Martin Pechlát známý jako voayer z Účastníků zájezdu. „Podepsal jsem smlouvu na už rozběhnutý seriál,“ prozradil
Blesku.

Fotogalerie
4 fotografie