Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Úřady tvrdí: Bezpohlavní být nemůže a dávají mu na výběr

Norrie May-Wellby se radoval ze své bezpohlavnosti jen chvíli...
Norrie May-Wellby se radoval ze své bezpohlavnosti jen chvíli...  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, shp - 
19. března 2010
22:35

Dlouho se ze svého neobvyklého primátu Norriwe May-Wellby (48) neradoval. Poté, co ho uznaly jako první bezpohlavní osobu na světě, se nyní australské úřady rozhodly registraci zrušit. A daly mu na výběr: vyber si, zda budeš muž, nebo žena.

May-Wellby ovšem žádné pohlavní orgány nemá a brání se, že teď už si vybrat nemůže ani nechce. Sám se označuje za neutera, což v latině znamená nijaký. Nechal si při posledním zákroku odstranit všechny pohlavní znaky a po lékařské prohlídce byl uznán jako první bezpohlavní člověk na světě.

Matriční úřad v Novém Jižním Walesu ale nyní uposlechl radu svých právníků, že nemá pravomoc vydat registraci bezpohlavní osoby. May-Wellbymu tak dal možnost vybrat si pohlaví. S tím on ale nesouhlasí a již podal na úřad žalobu. O existenci prvního bezpohlavního člověka světa tak bude muset rozhodnout soud.

May-Wellby se narodil se ve Skotsku jako muž. S rodiči se ještě v dětství přestěhovali do Austrálie, kde se před 20 lety nechal přeoperovat na ženu. Záhy ale zjistil, že ani tohle pohlaví mu nevyhovuje. Přestal brát ženské hormony, aby se změnil na bezpohlavní »střední rod«.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.44 ( 21. března 2010 01:49 )

Konečně někdo, kdo skutečně něco ví o tom o čem se tu píše.

klika ( 21. března 2010 00:02 )

Díky.

hanciska ( 20. března 2010 22:55 )

Přesně tak! Taky nechapu, co resi... frajer uz nevi, jak se zviditelnit, tak se nechal vykuchat a ted dela zajimavyho. Je to muz a hotovo.

klika ( 20. března 2010 14:47 )

přítomností Y chromozomu.Buď je XX-žena ,nebo XY-muž.Ty ostatní "proměny" záleží na tom ,jakýma hormonama se se dotyčný/á cpe.Tak nevím,kde je problém.

gotzur ( 20. března 2010 11:35 )

Můžeš jejich počínání pojmenovat přeci mnoha způsoby. Já myslím, že to sedí.

Zobrazit celou diskusi