Na střední škole byl fotbalovou hvězdou a plánoval si kariéru v reklamě. „Jenže všechno změnila válka ve Vietnamu. Zážitek z ní mi úplně změnil pohled na svět,“ přiznal v pozdějším rozhovoru.

Život se mu však otočil naruby až ve chvíli, kdy jej jako urostlého pohledného muže oslovili s nabídkou na roli v seriálu Dallas. „Řekli mi, že bych se hodil na Bobbyho. Jenže nakonec se rozhodli, že budu hrát kovboje Raye,“ se smíchem popisuje svou cestu k životní roli.

Role drsného honáka krav z něj udělala idol mnoha žen. Ty ho prý pronásledovaly téměř na každém kroku a několikrát se kvůli jeho pozornosti o něj i popraly. „Moc mě to nezajímalo. S manželkou Brent jsme přes třicet let spolu a máme rádi svůj klid,“ říká dnes Kanaly, otec dvou dospělých dětí.

Za peníze, které vydělal díky Dallasu, si pořídil ranč v kalifornském Oaji, kde pěstuje pomeranče a avokáda. Jeho největším koníčkem je malování akvarelů, které jsou mezi znalci umění poměrně vysoce ceněny. „Můj život je sice trochu nudný, ale já jsem s ním úplně spokojený,“ říká Steve.

 

Fotogalerie
3 fotografie