Zatímco v původní Sanitce měla Adamovská dvě stovky za natáčecí den, dnes hvězda její velikosti dostane stokrát víc. Role Elišky po pětadvaceti letech by tak herečce vynesla bezmála milion korun.

Podle informací ze štábu Sanitky 2 má Adamovská ve scénáři zhruba 40 natáčecích dnů. Při 20 tisících za den by si mohla vydělat kolem 800 tisíc korun. I když zraněné city nejde přepočítávat na peníze, přece jen je to pro Zlatu, od které se před časem odstěhoval nevěrný manžel, zadostiučinění.

O penězích má Adamovská zcela jasno

„Na otázku, zda bych šla do Sanitky 2, jsem kývla,“ přiznala herečka Blesku. A zdaleka to prý nebylo jen kvůli honoráři, který pro herečku jejích kvalit může znamenat velmi slušnou pojistku pro případ, že by skončila v Ordinaci v růžové zahradě.

O honoráři má tedy Adamovská v zásadě jasnou představu. Teď ji zajímá, jaké osudy scenáristé její postavě Elišky vymyslí. „Jsem zvědavá, jaká po těch letech bude. Eliška byla poněkud submisivní, věřím, že už vyzrála,“ míní Adamovská.

„Bude zajímavé ztvárnit někoho po tak velkém časovém odstupu,“ dodala. Také už se těší na kolegy, s nimiž v roce 1984 Sanitku natáčela. Naprostá většina z těch, kteří původní seriál s režisérem Jiřím Adamcem připravovali, totiž kývla na další spolupráci v nové řadě legendárního seriálu.