Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Divoké prase napadlo ženu (48)

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jan Doležal - 
13. března 2010
22:14

Měla to být příjemná relaxace před sobotním obědem. Dopolední procházka lesem se ale pro osmačtyřicetiletou ženu změnila v drama. Mezi stromy na ni zaútočilo divoké prase. Vyvázla s tržnými ranami na obou nohou a skončila v nemocnici.

Divočák napadl ženu v lese za vesnicí po desáté hodině dopoledne. Nebýt toho, že se před rozzuřeným zvířetem dala na útěk a stačila doběhnout až domů, mohla dopadnout mnohem hůř. I tak ale vyvázla s tržnými ranami na obou nohou. Doma si pak zavolala pomoc.

Záchranáři pacientku ošetřili a převezli do Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči. Tam ženu okamžitě hospitalizovali. „Lékaři chtějí předejít případnému rozšíření infekce,“ řekla mluvčí nemocnice Martina Štanclová.

Co říkají odborníci

Divoká prasata jsou podle odborníků nebezpečná hlavně v okamžiku, kdy se snaží chránit svá mláďata. „Žena ale mohla vyrušit i osamoceného kňoura, který mohl být třeba poraněný nebo hladový.

V tom případě bývají velmi agresivní, jinak je napadení člověka divočákem poměrně vzácné,“ řekl Nedělnímu Blesku Miloš Tolma, který se zabývá myslivostí dvacet let.

suuri ( 13. března 2010 23:25 )

na Zbraslavi,když šla dcera do práce do nemocnice brzo ráno. Naštěstí se stádo prasat zastavilo a v dceři by se krve nedořezal.Bylo to o vánocích,všude ticho a tato příhoda se stala kousek od autobus.zastávky

9030 ( 13. března 2010 22:31 )

Tak paroprase už nahání voliče i v lese. Asi mu řekla že socany nevolí.

Zobrazit celou diskusi