Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hana (47): Bojuje s rakovinou a živoří

Paní Hana ukazuje jeden s desítek dopisů, jejichž prostřednictvím upozorňuje úřady na svou těžkou situaci
Paní Hana ukazuje jeden s desítek dopisů, jejichž prostřednictvím upozorňuje úřady na svou těžkou situaci  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: uá - 
14. března 2010
05:09

Naděje svitla Haně Kaderkové (47) z Loun. Před rokem jí lékaři našli rakovinu prsu. Během léčení jí byl přiznán částečný invalidní důchod. Kvůli nešťastnému souběhu okolností je tak malý, že žena živoří. Nyní se ale zdá, že by mohl nastat obrat k lepšímu.

Lékařka Haně ukončila neschopenku hned po operaci, před chemoterapií. Zaměstnavatel vyžadoval ale její plné nasazení. Když jezdila na chemoterapii, psal jí absence. Nakonec sama dala výpověď.

To se ale odrazilo na jejím současném příjmu. Protože nepracovala, nebyla ani pojištěná potřebných 5 let, a proto jí Česká správa sociálního zabezpečení přiznala jen částečný invalidní důchod 5500 Kč. To ale nestačí ani na nájem!

Paní Hana má stále naději

Jak Blesk zjistil, má nyní paní Hana přece jen naději. Podle mluvčího České správy sociálního zabezpečení Kamila Vařeky může, i když nesplnila jednu ze dvou podmínek nutných k získání plného invalidního důchodu, využít změny zákona platné od 1. 1. 2010.

„Pokud bude její zdravotní stav odpovídat invaliditě třetího stupně, může požádat o úpravu důchodu. Jakmile její žádost spolu se záznamem lékaře o prohlídce ČSSZ obdrží, rozhodne o úpravě a výši jejího invalidního důchodu,“ uvedl.

anelam ( 17. března 2010 07:42 )

Tak se už nečil klidně leť,já se chtěla po chatu se Zemanem nacpat za ním na - Vysočinu-na ostrov nemám,chat mě zrušili tak ani spojení za lupu dík-synovi to trvalo 5 min.Já bych ji hledala snad i ve sklepě-tu lupu!!!jo a včera jsem ti nasázela hromadu palečků akoráď teď nevím kam ale perfektně jsi to napsala

bara ( 16. března 2010 18:00 )

já ji mám vpravo dole, tak sorry, jestli ty ji máš vlevo, za to já nemůžu...) . a neboj, nevnucuju se nikam a nikdy nikomu,... neboj..

bara ( 16. března 2010 17:54 )

o kolečko víc? Ne, tak to jsem nebyla já, kdo ti tohle řekl - tenhle výraz nikdy nepoužívám . a kdybych tady měla vzpomínat já, co kdo vše mi řekl, jak mě napadl, tak bych musela psát do rána

anelam ( 16. března 2010 04:57 )

No dnes jsem brzo vstala, a o půl 4h jsem šla zatopit,a přilepšit ti v tom chládku,takže posílám a doporučeně!!!!a né abys někomu dávala!!!(cokoliv)

anelam ( 16. března 2010 04:53 )

To vše by se mohlo stát Zatím je to pro mě jen pěkná představa!!!! a školení s bárou nevím jak by dopadlo ale musím se pochlubit své kolečko jsem našla a mám lupu ale naskočila vlevo dole do lišty a bara říkala že je vpravo dole.Trefná ukázka toho že ani počítač ....... kolik je u vás teď hodin????zde bude 5h,už od 3h jse vzhůru-.A napadl zase sníh!!!!

Zobrazit celou diskusi