Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dva policisty obviní: Umíral, ale nepustili k němu doktora!

Za to, že k Ladislavu Fleknovi (†88) nepustili lékaře, mohou být obviněni dva policisté
Za to, že k Ladislavu Fleknovi (†88) nepustili lékaře, mohou být obviněni dva policisté  (Autor: David Malík)
Autor: hod, ČTK - 
13. března 2010
00:00

Ladislav Flekna (†88) si loni na začátku prosince vyšel na tradiční procházku, zpátky se ale nevrátil. Ležel totiž s rozbitou hlavou nedaleko domova. Umíral!

Policie ho po dvaceti hodinách našla, jenže… Někdo prohlásil, že je mrtvý, policisté místo zapáskovali a k tělu nesměl ani lékař. Muž ale v tu chvíli ještě žil! Teď inspekce navrhla obvinit dva policisty, kteří k němu nepustili doktora!

Podle Mladé fronty Dnes hrozí policistům trestní stíhání za maření úkolu veřejného činitele a za neposkytnutí pomoci. Mohli být jít do vězení až na rok!

Kdo rozhodl, že už je Flekna mrtvý?!

„Někdo totiž prohlásil muže za mrtvého a nás k němu pustili na ohledání asi až po hodině. Pak jsme zjistili, že se muži hýbe hrudník a dýchá. Umřel při převozu do nemocnice,“ řekl krátce po události Blesku zdroj z horské služby.

Zranění muže byla vážná, zemřel by asi i v případě, kdyby se k němu lékař dostal dříve. Ale jak je možné, že někdo, kdo tomu nerozumí, prostě rozhodl, že už je Flekna mrtvý?!

Policisté totiž považovali muže mylně za zavražděného, báli se o poškození stop na místě činu a lékař k němu nejdříve nesměl. O vraždu však nešlo. Co s nimi je teď? Zůstávají ve službě. „Pokud se jedná o nedbalostní trestný čin, obvykle policisty mimo službu nepostavíme,“ řekl MfD ředitel policie v Libereckém kraji Milan Franko.

U této chaty našla policie pohřešovaného. Místo zapáskovala, muž ale ještě žil! U této chaty našla policie pohřešovaného. Místo zapáskovala, muž ale ještě žil! | David Malík

arcaben ( 15. března 2010 16:16 )

NESOUDÍM,POZE SE PTÁM!!!!!!!

sadjida ( 14. března 2010 15:29 )

Zavrou je na rok do kancelare az zcernaji.

e.44 ( 13. března 2010 23:17 )

V článku se nepíše, že by s ním někdo z rodiny bydlel.Babičce mého manžela je 87 let. Je stále soběstačná a omítá se přestěhovat ke komukoliv z rodiny. Má prostě ráda svůj klid, svůj způsob života.I když jí všichni často navštěvujeme, klidně by se mohlo stát, že by si nikdo její případné 20ti hodinové nepřítomnosti nevšimnul , stejně tak, jako se to stalo tomu pánovi. Nesuď, když nevíš jak to bylo.

arcaben ( 13. března 2010 21:48 )

A kde byla rodina,88letého dědouška,když tam v mrazu ležel 2Ohodin??????

jeryks ( 13. března 2010 14:59 )

To jsou naši profesionálové co nás mají chránit a pomáhat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání