Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

ČSSD stáhla z webu fotky svých odpůrců

ČSSD stáhla z internetových stránek fotografie svých odpůrců.
ČSSD stáhla z internetových stránek fotografie svých odpůrců.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
11. března 2010
12:41

Sociální demokraté stáhli ze svých internetových stránek fotografie oponentů strany, kteří chodí na předvolební shromáždění ČSSD. Protože vyvěšováním snímků se zabývá Úřad pro ochranu osobních údajů, chtějí vyčkat na jeho posouzení. Novinářům to dnes řekl volební manažer Jaroslav Tvrdík.

Podle předsedy ÚOOÚ Igora Němce nemohou politické strany bez souhlasu demonstrantů nejenom zveřejňovat jejich fotografie, ale neměly by zakládat ani žádné podobné archivy. ÚOOÚ má v případu rozhodnout do týdne.

Podle vedoucího marketingu ČSSD Petra Dimuna si socialisté fotografováním oponentů prověřují, zda nejsou nespokojení demonstranti placeni konkurenční ODS. První fotografie už v pondělí strana zveřejnila na webu v sekci s názvem "Galerie modrého týmu".

Dalším důvodem fotografování odpůrců je podle dřívějšího vyjádření Dimuna to, že média po volbách do Evropského parlamentu stranu vyzývala, aby předložila důkazy o organizaci narušování mítinků ČSSD politickou konkurencí.

Po zveřejnění informací o fotogalerii ČSSD si odpůrci předsedy ČSSD Jiřího Paroubka na sociální síti Facebook založili skupinu s názvem Fotka pro Paroubka. Ke skupině se do dnešního odpoledne přihlásilo přes 34.000 lidí.

 

peknaholka ( 11. března 2010 17:00 )

Na facebooku se musíš zaregistrovat a pak už to půjde.

neslevap ( 11. března 2010 13:46 )

Připomíná mi to rok 63, kdy podle fotek komouši vybírali účastníky "Beánií" a pak je vyhazovali z VŠ.

jonathan ( 11. března 2010 13:26 )

Prosím o dodání adresy, kam mám poslat svoje foto v pdf. a budu hrdý, že jsem nepřítel těchto papalášů. Snad na podzim kvůli tomu nevyhodí dceru z gymnasia, ale bojovat budu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa